ATAC cu MAŞINĂ-CAPCANĂ în Turcia: Doi poliţişti AU MURIT, iar alte 35 de persoane au fost RĂNITE

ATAC cu MAŞINĂ-CAPCANĂ în Turcia: Doi poliţişti AU MURIT, iar alte 35 de persoane au fost RĂNITE

Doi poliţişti au murit şi alte 35 de persoane au fost rănite, vineri dimineaţă, în provincia Mardin din Turcia, într-un atentat cu o maşină-capcană.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 06.00 (06.00, ora României), iar potrivit forţelor de securitate, ar fi fost comis de militanţii kurzi.

Până la această oră, însă, nu a fost revendicat.

Luna trecută, cel puţin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite într-un atentat asemănător produs în centrul oraşului Ankara. Explozia a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, potrivit armatei turce.

Atentatul a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei.

Atacul respectiv a fost revendicat de Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare disidentă a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Joi, două femei au deschis focul şi au aruncat cu o grenadă asupra unui autobuz al poliţiei turce, atunci când acesta a ajuns la o secţie dintr-o suburbie a Istanbulului. Acestea au fost prinse de poliţişti după ce au fost imobilizate într-un apartament dintr-un imobil situat în apropiere, unde se adăpostiseră după comiterea atacului.

Sursa: ibtimes.co.in

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.