UDMR își ia rămas bun de la Tokay György

UDMR își ia rămas bun de la Tokay György

Cu profundă tristețe, Uniunea Democrată Maghiară din România și organizația sa din județul Arad își ia rămas bun de la cel care fost Tokay György, trecut în nefiinţă, un om și un politician desăvârșit al vieții publice maghiare din România.

Politician de excepție al UDMR, Tokay György a fost deputat al Județului Arad, lider de grup parlamentar, ministru pentru minorități și ambasador al României în țările baltice, membru fondator al Prezidiului Executiv UDMR și al Organizației Județene UDMR Arad.

S-a născut la 27 martie 1939 în Cluj, iar studiile juridice le-a absolvit în cadrul Universității „Babes-Bolyai”. Și-a început activitatea în calitate de consilier juridic, apoi a devenit jurnalist, iar din 1976 a activat ca avocat.

„Îl admiram pe colegul nostru, Tokay György. Avea o atitudine fermă de fiecare dată când se prezenta în fața plenului Parlamentului, se adresa cu multă naturalețe în limba română, captând atenția tuturor. A reprezentat un model care, odată cu plecarea sa, nu s-a mai regăsit în politica românească. Ne-am dori să fie din nou printre noi, spunându-ne să avem multă grijă unii de alții”, afirmă foștii săi colegi din Camera Deputaților.

Tokay György a fost una dintre personalitățile politice marcante din ultimii 26 de ani, care a reprezentat Uniunea cu dedicare, cinste și onestitate. La Congresul UDMR din 2015, Uniunea i-a mulțumit pentru efortul și munca sa, prin acordarea distincției Laleaua de Argint.

Înmormântarea va avea loc sâmbăta la ora 12, în cimitirul Eternitatea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.