Atac în Republica Moldova, la Tiraspol! Explozii în clădirea Ministerului Securităţii de Stat din Transnistria (VIDEO)

Atac în Republica Moldova, la Tiraspol! Explozii în clădirea Ministerului Securităţii de Stat din Transnistria (VIDEO)

Mai multe explozii provocate de grenade au fost înregistrate la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria, a anunţat postul de televiziune TSV.

Oficiali ai ministerului de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade, a precizat TSV, prezentând o imagine cu un lansator de grenade abandonat la faţa locului.

Foto: Twitter / Liveuamap

Asupra clădirii s-a tras cu RPG 27 TAVOLGA. Tipul acesta de arme este folosit de armata rusă, cea din Iordania, Gabon și Transnistria, scrie presa de la Chișinău.

Guvernul Republicii Moldova transmite că obiectivul urmărit de atacul cu lansator de grenade asupra clădirii așa-zisului minister al securității din Transnistria „ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”,

„Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi (n.r. – luni) în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, a anunțat luni guvernul de la Chișinău.

De remarcat, că Transnistria şi-a autoproclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război care a avut loc în 1992. Regiunea separatistă, susținută de Rusia, are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, nici măcar de Moscova.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.