Atelier de mediere culturală în „Săptămâna altfel”

Atelier de mediere culturală în „Săptămâna altfel”

Ce este arta new media? Ce fac artiștii new media? Cum se „citește” corect mesajul transmis printr-o astfel de lucrare?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” vor găsi răspuns în cadrul celei de a treia ediții a Atelierelor de Mediere Culturală Interact with Kimaera. Întâlnirile au loc în 24 și 25 aprilie la Kinema Ikon (Complexul Muzeal Arad).

„Acest atelier de mediere culturală are ca scop principal familiarizarea publicului tânăr cu lucrările de artă new media din expoziția Kimaera printr-o serie de activități interactive bazate pe comunicare și observații libere. În cadrul întâlnirilor participanții vor învăța despre arta new media și despre ce fac artiștii new media pornind de la observarea lucrărilor din expoziție și contextualizarea lor prin dialog și strategii bazate pe gândire vizuală. Atelierele au în componența lor un element important prin care sensul lucrărilor este negociat împreună cu participanții, pornind de la statement-ul artistic”, declară Cătălin Alb, mediator cultural.

Evenimentul are loc în cadrul programului „Săptămâna altfel”. La el vor participa elevi de la clasele de muzică, arte decorative, design vestimentar, design grafic și arhitectură. Atelierul de mediere culturală Interact with Kimaera #3 este coordonat de Cătălin Alb și Eduard Enache, mediatori culturali și studenți la Istoria și Teoria Artei la UNArte București.

„Interact with Kimaera #3” face parte din proiectul „Post educația. Pedagogii ale crizei”, înscris în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Mai multe detalii despre acest eveniment: https://posteducatia.ro/

  1. MASA CALDA PT ELEVI-LA SCOALA PROFESIONALA ASTRA DIN GRADISTE AR FI BINE MASA.VENIM DE LA TARA-40 DE KM PESTE 1 ORA E NAVETA CU TRENUL BORIT CE BALANSEAZA SI SCARTAIE DE ITI VINE RAU.SPER SA SE REZOLVE.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.