Informare cu privire la modificările sistemului de colectare a deșeurilor din zona 1 Arad

Informare cu privire la modificările sistemului de colectare a deșeurilor din zona 1 Arad

ADISIGD Arad, împreună cu operatorul RETIM Ecologic Service S.A., aduce la cunoștință beneficiarilor serviciului de salubritate din zona 1 Arad o serie de noutăți ce vor fi implementate începând cu 24 aprilie 2023.

Așa cum am transmis în notificarea atașată la factura lunii precedente, dorim să reiterăm  modificările ce intervin începând cu 24 aprilie 2023, în sistemul de colectare.

Astfel, în ceea ce privește modul de colectare, au fost implementate schimbări în scopul creșterii gradului de colectare separată a deșeurilor.

La  gospodăriile individuale:

 • În mediul urbanmunicipiul Arad  – deșeurile reciclabile de tip hârtie – carton se vor colecta separat în sacul albastru. Fiecare utilizator va primi o rolă de saci pentru un an de zile, care  se va distribui din poartă în poartă.
 • În mediul urban – orașele Sântana, Curtici, Pâncota, Pecica, Nădlac deșeurile reciclabile de tip hârtie – carton se vor colecta separat in sacul albastru. Rola de saci albaștri aferentă unui an de zile a fost predată către primăriile locale și se poate ridica de către beneficiari de la sediul acestora.
 • În mediul rural, deșeurile reciclabile de tip hârtie – carton se vor colecta separat în sacul albastru, deșeurile reciclabile de tip plastic metal se vor colecta în sacul galben. Rolele de saci aferente unui an de zile au fost predate către primăriile locale și se pot ridica de către beneficiari de la sediul acestora.

La asociațiile de locatari din mediul urban, deșeurile biodegradabile se vor colecta separat în recipientele marcate corespunzător.

Informații detaliate cu privire la colectarea separată a deșeurilor se regăsesc în ghidurile de colectare ce au fost distribuite tuturor beneficiarilor, sau pe site-ul operatorului –

https://retim.ro/utile/ghid-arad/

În cazul gospodăriilor individuale aflate în mediul rural programul de colectare este următorul:

 • Deșeurile menajere reziduale se vor colecta o dată pe săptămânăpubela neagră;
 • Deșeurile reciclabile de tip plastic – metal se vor colecta o dată la 2 săptămânisacul galben;
 • Deșeurile reciclabile de tip hârtie – carton se vor colecta o dată la 2 săptămânisacul albastru;
 • Deșeurile de tip ambalaje din sticlă se vor colecta o dată pe lună în containerele verzi amplasate în punctele de colectare amenajate pe domeniul public al fiecărui UAT.

În cazul gospodăriilor individuale aflate în mediul urban programul de colectare este următorul:

 • Deșeurile menajere reziduale se vor colecta o dată pe săptămânăpubela neagră;
 • Deșeurile menajere biodegradabile se vor colecta o dată pe săptămânăpubela maro;
 • Deșeurile de tip plastic – metal se vor colecta o dată pe săptămânăpubela galbenă;
 • Deșeurile de tip hârtie – carton se vor colecta o dată la 2 săptămânisacul albastru;
 • Deșeurile de tip ambalaje din sticlă se vor colecta o dată la 2 săptămâni – în containerele verzi amplasate în punctele de colectare amenajate pe domeniul public al fiecărui UAT.

Programul de colectare a deșeurilor la asociațiile de locatari/proprietarilor în mediul urban este următorul:

 • Deșeurile menajere reziduale se vor colecta 5 zile pe săptămână (sau 6 zile pe săptămână în zonele desemnate ca atare);
 • Deșeurile menajere biodegradabile se vor colecta o zi pe săptămână;
 • Deșeurile de tip plastic – metal se vor colecta de 2 ori pe săptămânăcontainere galbene;
 • Deșeurile de tip hârtie – carton se vor colecta de 2 ori pe săptămânăcontainere albastre;
 • Deșeurile de tip ambalaje din sticlă se vor colecta o dată pe săptămânăcontainere verzi.

Graficele detaliate de colectare  le puteți găsi pe site-ul operatorului în secțiunea utile –   https://retim.ro/utile/programe-de-colectare/

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați telefonic operatorul  la numărul de telefon +40 374 885 692, sau  în scris la adresa de email contractareaarad@retim.ro .

 1. Se ieftineste gunoiul? Se taie cel putin 2 ridicari a gunoiului pe luna.

  (pentru cine nu intelege: pana acum deseurile reziduale se ridicau de 2 ori pe saptamana, iar acum o singura data si tot acum se separa cartonul de plastic, cartonul se ridica odata la doua saptamani)

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.