Atentat cu BOMBĂ dejucat în România! Teroristul, REŢINUT de DIICOT

Atentat cu BOMBĂ dejucat în România! Teroristul, REŢINUT de DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut, astăzi, un tânăr care intenţiona să detoneze o bombă în timpul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Acesta este „un membru marcant al extensiei în România” a structurii naţionalist-extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria. Tânărul intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, informează un comunicat transmis de DIICOT.

„La data de 01.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev. de art. 412 alin. 2 rap. la art.397 alin. 2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev. de art. 346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art. 32 alin. 1 lit. «o» din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă «Mișcarea de Tineret 64 de Comitate» – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului «Ținut Secuiesc», ca etapă a procesului ce vizează refacerea «Ungariei Mari», inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

 

  1. Este una din știrile fabricate în scop de prostire a românilor. Având în vedere credibilitatea instituțiilor statului, această gogomănie are darulunei manipulări ieftine la care pun botul fraierii În mod sigur au nevoie de justificarea unor acțiuni viitoare pe care deocamdată doar le putem bănui. Încet Securitatea pune din nou mâna pe intimitatea românilor și de aici efectivele vor crește pentru a acoperi tot ceea ce trebuie. De urmărit cum va crește bugetul SRI în 2016. Iar noi, tot aici cu prostiile noastre. Se vor trezi tinerii frumoși și liberi peste vreo zece ani chemați unul câte unul la explicații pentru te miri ce. Acum, securiștii nu vor mai apăra politica vreunui partid ci de-a dreptul vasalizarea țării după cum o cer cei mari în fața cărora nemernicii votați fac preș țara. În frunte cu Johannis, deșteptul satului

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.