Atentat la sănătatea și integritatea călătorilor! PERICOL confirmat oficial pe TRAMVAIELE din Arad

Atentat la sănătatea și integritatea călătorilor! PERICOL confirmat oficial pe TRAMVAIELE din Arad

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a efectuat zilele trecute un amplu control la Compania de Transport Public.

Potrivit lui Gheorghe Iancu, comisar şef al CJPC Arad, reprezentanții operatorului economic au prezentat – scriptic – proceduri care arată că lucrările de igienizare, spălare, dezinfecție se execută zilnic, existând în acest sens și un registru de evidență a acestor operații.

„Însă – faptic – la verificarea aleatorie în trafic a tramvaielor s-a constatat că operatorul economic nu respectă întocmai procedurile proprii de igienizare, spălare, dezinfecție, respectiv s-au găsit, în urma controlului, vagoane neigienizate corespunzător (tramvaiul 1046 pe ruta de transport 18 și tramvaiul 1860 pe ruta de transport 3). La mijlocul de transport în comun pe ruta UTA- FORTUNA, tramvaiul 1860 prezenta ramele de prindere a geamului ruginite, existând pericolul iminent de accidentare și vătămare a călătorilor”, a declarat Gheorghe Iancu.

În urma verificărilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei și a fost dipusă măsura de scoatere temporară din circulaţie a tramvaielor cu deficiențe. „Această măsură a fost dispusă de urgență, având în vedere că sănătatea și integritatea consumatorilor a fost pusă în pericol. Ținem să asigurăm consumatorii din municipiul și județul Arad că vom supraveghea atent, în continuare, toți operatorii economici care prestează servicii de transport în comun și vom interveni acolo unde avem semnale că sănătatea, securitatea și integritatea consumatorilor este în pericol. Vă garantăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor supraveghează permanent piața și se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor“, a subliniat Gheorghe Iancu.

  1. Un aradean get-beget 10 octombrie, 2019, 9:35 am

    Am sesizat in mod repetat in ziare,la comentarii,faptul ca in tramvaie e mizerie si pute(a se verifica tramvaiele ce circula pe ruta centru-Gai),dar nimic!
    S-a intoxicat pruncul vreunui politician de a-ti sarit asa la controale?

    Raspunde
  2. Stimate domn Gheorghe Iancu,Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor nu supraveghează nimic:de cate ori a-ti intrat in magazinele PROFI(mai ales in cel de la Teatru)sa vedeti acolo MIZERIE!!!!!!!!!
    Sau in alte magazine alimentare(a-ti fost vreodata in magazinul FILIP din Bujac sa vedeti ce”curat”este?Dar in magazinul CURTICI de pe Metianu?Acolo poti avea surpriza ca,aproape de ora inchiderii,vanzatoarea care spala pe jos,se te serveasca cu un baton de carne tocata fara se se spele pe maini…”munca de teren ne omoara”stimate domn!

    Raspunde
  3. „vagoane neigienizate corespunzător „????????
    poate vagoane igienizate necorespunzator…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.