ATENȚIE! Ce TREBUIE SĂ ȘTIE românii din DIASPORA care vin în țară de Paști

ATENȚIE! Ce TREBUIE SĂ ȘTIE românii din DIASPORA care vin în țară de Paști

Poliţia de Frontieră Română anunță că și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Potrivit unei informări date publicității, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 

„Totodată, menționăm că după realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri (verificarea documentelor de călătorie  sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de tranzitare a frontierei), pe sensul de intrare în țară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanții la trafic sunt preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic”, menționează Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră face următoarele recomandări:

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care este recomandată tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite aglomerările.

De remarcat, că la frontiera româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:.

●          pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

●          pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

●          pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

De asemenea, Poliția de Frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie online prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Traficul autovehiculelor de mare tonaj

Poliția de Frontieră anunță că o situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri deoarece, în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă crește ca urmare a intensificării comerțului din această perioadă.

„Precizam că şi pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, comunică Poliția de Frontieră.

  1. […] post ATENȚIE! Ce TREBUIE SĂ ȘTIE românii din DIASPORA care vin în țară de Paști appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.