ATENŢIE la CIREŞE! Fructele sunt tratate cu SUBSTANŢE TOXICE care AFECTEAZĂ GRAV ficatul şi rinichii consumatorilor

ATENŢIE la CIREŞE! Fructele sunt tratate cu SUBSTANŢE TOXICE care AFECTEAZĂ GRAV ficatul şi rinichii consumatorilor

România este invadată în această perioadă de cireşe din Turcia, tratate cu substanţe toxice interzise în Uniunea Europeană (UE), care afectează grav ficatul şi rinichii consumatorilor, atrage atenţia Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Fructele sunt tratate cu „Imazalil” și „Thiabendazon”, substanțe toxice care pot afecta ficatul și rinichii. Dacă, totuşi, în supermarketuri, acestea sunt însoţite de recomandarea de a nu fi consumate cu tot cu coajă (foto, jos), în pieţe sunt vândute ca fiind „cireşe autohtone”, fără nici un avertisment adresat consumatorilor. În realitate, multe provin din ţări sud-europene şi din Turcia, care nefiind stat membru al UE nu interzice tratarea fructelor cu „Imazalil” și „Thiabendazon”.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi, indiferent de unde le cumpără, să le spele foarte bine înainte de a le consuma.

  1. O.K. E interesant de vazut o demonstratie despre cum se decojesc ciresele. Nu de alta, dar eu nu am vazut inca pe cineva sa dea jos coaja de pe cirese. Daca tot se recomanda sa nu consumam coaja, ar fi mai bina ca aceste magazine sa le cumpere gata decojite sau sa le decojeasca ei. 🙂

    Raspunde
  2. Incredibil ce prostie!!!!! Auzi, sa decojesti cirese!! Filme cu prosti….. 😂

    Raspunde
  3. de ce ii lasa sa le vanda? precis si in tarile occidentale exact asa se intampla!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.