ATENŢIE/ Românii plecaţi în străinătate, chemaţi la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor

ATENŢIE/ Românii plecaţi în străinătate, chemaţi la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor

Românii plecaţi în străinătate riscă să fie amendaţi dacă nu se prezintă la Evidenţa Populaţiei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. În aceeaşi situaţie sunt şi cetăţenii din ţară care au actele de identitate expirate.

Direcţia de Evidenţă a Persoanelor face un apel la cetăţeni, în special la românii plecaţi în străinătate, să-şi verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii.

„Ţinând seama de faptul că în această situaţie se regăsesc mulţi dintre cetăţenii români care din diferite motive sunt plecaţi în străinătate, având în vedere că aceştia se întorc pe perioada verii în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, facem un apel şi către aceste persoane pentru a-şi clarifica statutul juridic faţă de statul român, implicit valabilitatea actelor de identitate”, a declarat Cristina Vlad, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad.

Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul său legal, va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate.

„Totodată, aducem la cunoştinţa persoanelor interesate faptul că până la eliberarea noului act de identitate, titularului i se poate lăsa în posesie actul de identitate pe care îl deţine, dacă acesta este în termen de valabilitate şi/sau, dacă, nu este nul ca urmare a schimbării numelui sau prenumelui, ori dacă nu este deteriorat sau anulat, urmând să-l predea odată cu primirea noului document. În cazul persoanelor care au depus cererea pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a pierderii, furtului, distrugerii, deteriorării, expirării, etc., acestora li se pot elibera dovezi care să ateste faptul că au depus documentele pentru eliberarea actului de identitate, însă acestea nu pot fi folosite pentru a face dovada identităţii”, a completat Lucian Ban, şef de serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii.

  1. sa-i dracu cu acte cu tot eu am acte nemtesti!!!!

    Raspunde
  2. Mi se pare normal ca orice persoana indiferent de nationalitate sa aiba actele de identitate in regula, insa inainte de a trece la aplicarea amenzilor cred ca ar fi mai intai normal, sa se faca posibila schimbarea cartilor de identitate la sectiile consulare asa cum se procedeaza cu pasapoartele, nu toate persoanele din strainatate se reintorc pe perioada vacantelor, unii poate ca nu au posibilitatea, altii poate ca sunt prinsi de anumite situatii, facultate, serviciu, situatii familiare sau pur si simplu doresc sa petreaca vacanta in alta tara. Expun cazul meu, pentru a putea sa imi schimb buletinul a trebuit sa fac procura la consulat pe cara sa o trimit parintilor pentru ai pune pe drumuri ca sa imi faca noul buletin . In schimb fetei mele care a implinit 18 ani , i-au facut primul buletin la consulat, a durat cam doua luni jumate dar l-au facut. Deci daca prima carte de identitate se poate face la consulat nu vad de ce nu s-ar putea face si urmatoarele.

    Raspunde
    • Corect,nu se pot organiza pt ca nu-i duce capul si pt ca sunt niste puturosi!Dar blabla…cat cuprinde!

      Raspunde
    • Ce noroc ai avut ptr ca pe noi la primul buletin nea trimis in tara. Nu ni la eliberat consulatul(spania)

      Raspunde
    • Primul buletin se face la 14 ani, nu la 18.

      Raspunde
    • La ce consulat ai fct cartea de identitate căci si eu sint in caz vreu sa fc prima carte de identitate la fata mea si nu știu la ce consulat (adică in ce oraș )
      Mulțumesc

      Raspunde
    • la care consulat ati facut fiicei actele? ma refer, in ce tara? in italia nu se poate. am incercat sa-i fac baiatului anul trecut cand a implinit 14 ani, si mi s-a spus ca primul buletin trebuie eliberat in tara neaparat. voi avea aceeasi prb cu fetita anul viitor cand va implini 14 ani. s-a modificat ceva ?

      Raspunde
    • Buna ziua, scuzati-ma ca va intreb , dar la ce consulat i-au facut fetei voastre buletin? Mi-ar placea sa stiu deoarece eu sunt in acelasi caz ca si fiica dumitale si as dori sa stiu ce acte a trebuit sa prezentati. Multumesc.

      Raspunde
    • Ai mare dreptate numai ca autorritatile nu pe intereseaza de soarta fiecaruia.

      Raspunde
      • Eu sant romanca locuiesc in venezuela si datorita faptului ca nu am acte valabile nimeni nu te ajuta nici macar abasada nu te ajuta cu nimic ma rog la ambasada sa ma ajute cu pasaportu 5 ani de zile fara acte si ei doar te trimit in tara si eu acum nu am posibilitate sa merg in tara datorita faptului ca nu pot strnge bani pt bilet nu te ajuta nimeni cu nimic neaga parca nu am fi romani pt ce e atunci un consulat intro tara straina daca nu te ajuta cu nimic

        Raspunde
  3. Te duci in concediu sa stai la ei la ghisee sa pierzi zilele la cozi.
    sa ma f…in ei de hoti si comunisti

    Raspunde
  4. un e ceva rau trebue sa fim responabili

    Raspunde
    • trebuie să facem toți căte ceva bun pentru țara asta în care ne-am născut și trăim ….chiar și cei care sănt plecați din țară …dacă facem un lucru …..ceva bun căt de puțin ar fi sar aduna undeva tot binele și am fii măndri și am duce-o mai bine în țară …Nu este bine să ne criticăm între noi romăni și să ne jignim ….Am observat că Nemți ,francezi bulgari ,,Unguri nu se jignesc ,,nu se critică între ei cănd sănt plecați în țări străine … să ne iubim cu toțiiii numai așa o vom duce mai bine …..

      Raspunde
  5. Eu am 4 copii si nu au nici un acte romanesti si ce trebuie sa fac sa ma pun sa umblu pe drumuri pentru ei ma le fac acte italiene si stau mai linistita decat sa stau pe drumuri si sa cheltuesc o caruta de bani

    Raspunde
    • Eliberarea unui buletin nu costa o avere, dar daca copiii dvs vor dori sa se reintoarca vre-odata in Romania ar fi mai bine sa nu ii privati de aceasta ‘dubla cetatenie’ prin neglijenta dvs.

      Raspunde
      • Eu locuiesc in tara, politia nu a vrut sa-i elibereze fetitei mele buletinul pentru ca nu am acte pentru casa. Tot eu platesc amenda??!!!

        Raspunde
        • Exact in aceeasi situatie sint si eu! Anul trecut in vara am incercat sa ii fac fetei buletinul dar nu se poate pentru ca nu am dovada de adresa. Acum are 16 ani si nu are buletin. Sa si-l bage directia lu’ peste in cur.

          Raspunde
      • Buna tu ai putea samaajuyi si pe mine cu intrevarea asta,Eu am 1baiat in romania dar este spaniol cum pot optine buletinu roaman?

        Raspunde
    • Ah deci esti un tràdàtor cum spunea Anonim-ul de mai sus :))))

      Raspunde
    • Nu ai inteles nimic din legea italiana atunci, si eu le-am facut acte italiane la copii dar asta nu inseamna ca au cetatenia italiana, prima data te duci la consulat si inscri copii ca sa le faci certificat de nastere romanesc si prin metoda asta primesc cetatenia ROMANA si dupa poti sa le faci si carti de identitate italiene, eu personal asa am facut,(pt ca asta ni sa cerut la primarie in Torino) chiar daca copii sunt nascuti in Italia asta nu inseamna ca au cetatenia italiana, cetatenia o vor primi doar la 18 ani si doar daca cer ei personal dupa 18 ani inpliniti, la primarie in Italia daca mergi sa le faci actele trebuie sa demonstrezi ce cetatenia au copii(la ai mei au cerut pasapoartele romanesti) si doar dupa primesti cartile de identitate italiane, eu le-am facut pt a fi in regula chiar daca sunt rezident de 16 ani in Italia si copii mei sunt nascuti aici in Torino ma pis pe ele acte italiene, EU SI FAMILIA MEA SUNTEM ROMANI SI VOM FI PANA LA MOARTE, TRAIASCA ROMANIA.

      Raspunde
  6. Esti un inconstient, nu e tradare se cheama responsabilitate sa vrei sa fii in regula in orice tara calatoresti , dar statul Roman trebuie sa ofere posibilitatea de a rezolva actele mai usor si eficient

    Raspunde
    • Pentru unii, din cei care au plecat să-și câștige pâinea în alte țări( nu enimic rău în asta) li s-a creat falsa impresie că aci în țară toți trebuie să stea la dispoziția lor. Mai precis statul ar trebui să vină în întâmpinare și să le aducă documentele acasă, că doar ei cheltuiesc bani în România. Ar trebui să știe că obligațiile cât și drepturile sunt aceleași. Nu statul decide pentru ei unde să se stabililească, ci alegerea este a fiecăruia dintre noi. Dacă la străini sunt considerați cetățeni de alt rang și fac munci sub calificarea lor este opțiunea lor temporară ce nu se compensează cu vreo atitudine de jupân atunci când mai dau câte o raită prin locurile natale. Statul român nu are a cheltui bani în plus pentru că unora le este greu să vină și să-și facă acte. Nu ai acte, nu exiști. Pe vbremea lui Boc nu se făcea atâta scandal iar vămile erau înțesate de părinți care voiau să intre în legalitate și nu se plângeau de cozi, la care de altfel stăm cu toții atunci când avem nevoie. De când cu minunatul ăsta de Johannis toți au început să dea din gură și să se creadă înțelepți.

      Raspunde
      • Nu, ni s-a creat ”impresia” ca lucrurile ar putea sta normal si la noi, asa cum stau in tarile civilizate. De ce in Anglia iti poti schimba permisul romanesc cu unul englezesc fara nervi si stres, completezi un formular si-l trimti prin posta, iar dupa maxim 2 sapt. primesti acasa permisul, dar la noi asa ceva e un vis si un lux. In Romania daca nu stai cite 3 ore la 5 cozi nu ai facut nimic. Ba mai veniti si voi cu idei din astea, cum ca brambureala de la noi e normala iar noi astia veneticii avem pretentii. Pai am cam avea, de la o tara europeana, nu? Nu ar fi cazul sa intre si tara noastra in normalitate??

        Raspunde
      • Stau si ma minunez: tie chiar ti se pare normal sa stai ore in sir la cozi???

        Raspunde
      • Si de ce mai stai in italia draga daca te pisi pe actele lor si strigi in gura mare ca esti asa mare roman , cand te-ai dus sa faci actele erai cu capul plecat si aici te dai cocos ??? Ma vaffaculo vedi questo e di essere romeno sputa sempre in piatto dove mangia … Scemo …

        Raspunde
      • Gigi Mutu de Madulare 25 septembrie, 2017, 4:30 am

        Mai omule eliberarea de acte intra la categoria Servicii. Eu plătesc pentru asta . Eficienta serviciului consta si in oferirea variantei online, usor pentru ambele parti. Asa e peste tot in lume in secolul 21. Asta am vazut pe unde am locuit in 40 de ani. Curios cum de UE nu a impus anumite conditii tarilor care au aderat . Pana si in papua noua guinee beneficiezi de servicii online ptr vize si pasapoarte. Nu mai stiu de alte fundaturi dar cred ca si alea au .

        Raspunde
      • Buna ziua si eu locuiesc cu copilul in alta tara problema mea este ca statul Roma nu vrea sa-si inscrie cetateni Romani nu reusesc sa-i fac buletin nu pot traduce certificatul de casatorie in Romania pe motiv ca nu e original ca nu e Apostilat cum trebuie e inposibil .Am incercatdar e inposibil si nu am acte furate sau false Dar domnilor parlamentari care au furat si au taiat paduri nu le mai cere nimica acte originale sa dovedeasca averea lor.

        Raspunde
  7. comunisti imputiti ,f u tuvan rasa in gura de la maimuta incoace !
    ati mai gasit un mod de scos bani de la rominii care isi rup spatele pe afara !jihad o sa vina peste voi!

    Raspunde
    • …dar tu din ce rasa faci parte?…te futi singur in gura. fara un limbaj murdar nu se poate scrie? … stai atent si la cuvantul Jihad.

      Raspunde
    • Gigi Mutu de Madulare 25 septembrie, 2017, 4:38 am

      Tocmai de la maimuța ? O sa aveți o grămada de treaba . Dar de cuvântul ala foarte cenzurat din ultima propoziție sa n-aud , e cam deplasat pentru creștini, nu credeți mai boule, machomedanule care sunteți draga domnule.

      Raspunde
  8. Santeti cretini.de ce nu fac actul de identitate la consulat?nu toti putem merge in tara!

    Raspunde
    • CA SA MERGI LA CONSULAT…TREBUIE TIMP BANI MULTI…STRES , NERVI,,,,SI TOT ASA….MERGI ASTAZI TE REPROGRAMEAZA…SI EINU ITIPOT DA DECAT OPROCURA….DUPA CARE AJUNGI IN TARA SI ITI MAI TRAGCEIDE ACOLO O AMENDA CA DEEEEE…IAU INSTIINTAT AS DOAR IN TARA OPOTI FACE….ASTANUMAI DACA NUTEA…SI TE COSTA…APROAPE 4-500€…FA UN CALCUL SI AI SA VEZI…FA DRUMUL NAPOLI ROMA DE DOUA ORI….ACOLO NU STII UNDE CE SI CUM…PLATESTI taxi….MANCARE STRES SIIIII….UNDE AJUNGETI
      CARTEA DE IDENTITATE DOAR IN TARA DE ORIGINE SE POATE FACE….

      Raspunde
  9. am patito….copilului ia expirat buletinul cu o luna….si am fost nevoit sa platesc pana in tara bilet +spaga 350€…iar cine spune de consulat…sa se intereseze…in zona sud nu avem decat la roma…sa faca un calcul acea femeie desteapta……drumul dus intors napoli-roma….plus cheltieli acolo…ajungi la ambasada/consulat…te inregistreaza …te reprogrameaza….alt dum inapoi….+taxe amenda….si sincer va spun am iesit in castig mai bine asa….ca in tara nu a platit nimic…PS.stres…nervi…si uite asa….ati vazut vreodata cum se uita cei de la ambasada la noi….MULTUMESC O ZI BUNA !!!

    Raspunde
  10. vor sa ne vada la fata… au uitat cum aratam :)) , as veni acasa daca ne-ar platii drumul … in rest, odata ce am actele valabile si nu am datorii in tara… nici nu ma grabesc sa mai vin in SARACIA NUMITA ROMANIA… Asta datorita vechiilor Presedinti, si urmatorii care vor fi… In curand Parlamentarii nostri va ramane singuri in Romania , pt ca toti Romanii plec in Strainatate :), nu asteptati, ca bani nu mai exista in Romania :), cautati de munca in Tari Straine , gasiti mai repede,si pe bani multi 🙂 succes Romania!!

    Raspunde
  11. Roman fara nume 13 iulie, 2015, 8:39 pm

    Este mai somplu sa apicam amenzi decat sa tehnologizam consulatele ?!Totusi suntem in 2015 …DOMNILOR!!! Diaspora ECISTA doar la alegeri ? Putem copoa modelul altror tari europene daca nu avem capacitatile necesare….la Bucuresti!

    Raspunde
  12. Dacă am cartea de identitate (buletinu)expirat ,dar pașaportul este valabil pana în martie 2016 ,mi -se poate întâmpla ceva.Trebuie să -mi fac altă carte de identitate?

    Raspunde
    • Problema este ca in momentul cand depui actele ptr buletin nou, termenul de rezolvare mai nou este 1 luna. O Luna!

      Raspunde
    • la asta va pot raspunde eu: atat timp cat aveti cel putin un document de identitate valabil ( buletin sau pasaport) va puteti intoarce in tara sa-l faceti linistit. Dar nu dupa ce scade si al doilea document. Eu m-am interesat in tara pt un minor , si mi s-a spus ca atat timp cat macar pasaportul este valabil, poate merge sa-si faca buletinul cand vrea inainte de scaderea datii de valabilitate a pasaportului.

      Raspunde
    • nim4ni în drum 14 iulie, 2015, 8:41 pm

      Poți fi amendat dacă treci pe roșu

      Raspunde
  13. daca am pasaportul expirat c’è Pot face buletiul nu al am cu mine ?????

    Raspunde
  14. Buna ziua, imi poate spune cineva cu cat timp inainte ca sa scada documentele se pot schimba?multumesc

    Raspunde
  15. Eu vreau să vin în țară dar nu pot pentru că mi-a expirat actele

    Raspunde
    • faceti un titlu de calatorie la consulat, va costa 65 €. e valabil un singur drum, la dus in tara, si trebuie sa efectuati calatoria in termen de 30 de zile de la data eliberarii acestuia.

      Raspunde
  16. C’è limbaj proprio de la Romania. Dar nu vie rusine sa vorbiti asa….si inca o treaba tot acasa ne intoarcem toti mai repede sau mai tarziu si nu trebuie sa uitat de unde am plecat si Cum era. Daca strainatatea ne dà bani mai multi si o vita mai decenta tot nu e ca acasa Sa va fie rusine Cum vorbiti. ……

    Raspunde
  17. Este adevarat ,ca ,trebuie sa respectam legea dar…..eu in italia cand i-mi expira buletinul ma duc la primarie si in 5 min am altul. In romania astepti la rand de noaptea,ca sa-ti depui actele si vezi buletinul dupa o luna..ca sa-l ai mai devreme ai nevoie sa intervina cineva care te beleste de bani.
    asta nu inteleg eu.

    Raspunde
  18. Romanii plecati in strainatate sunt o vaca de muls pentru statul roman, dar cu urmatoarea generatie banii care le intra acum in tara vor fi mult mai putini. Majoritatea copiilor la 18 ani vor opta pentru cetatenia tarii de rezidenta, iar Romania va fi ultima tara care vor vrea sa o viziteze. In ce priveste consulatele, din comentariile multora care locuiesc in romania, se citeste impresia total gresita ca noi, cei de aici vrem servicii desi nu locuim in alte tari. Dragii mei consulatele sunt un serviciu cu plata! Si inca una mare. Pentru orice hartie nenorocita mai putin de 60 euro nu iti iau, imi trebuie o zi de concediu, stres, coada, cel putin in cazul consulatului din Bologna, acesta ofera mult mai putin pentru ceeea ce cere. Pentru actele de cetatenie italiana eu si sotia mea am dat aproximativ 500 euro, vi se pare putin? De fiecare data cand ma duc acolo o fa cu speranta ca este pentru ultima oara.

    Raspunde
  19. Cred ca toti cei care au plecat in strainatate au plecat pentru ca in Romania nu au mai avut ce face (cazul meu) dar m-i se pare incorrect pentru cei care or uitat unde or crescut, unde or facut o scoala, sau cel ai important unde au bunicii, rudele, parintii, etc… nu judec pe nimeni, dar ceea ce faceti nu este tocmai correct, sper ca sa nu trebuiasca sa veniti inapoi in Romania si sa va mearga bine, oriunde a-ti fi, Anglia, Germania, Spania, Italia, etc… asa gandesc eu la 21 ani… cei care la 40 de ani gandesc mult mai rau decat unii copii la 10 ani

    Raspunde
    • Gigi Mutu de Madulare 25 septembrie, 2017, 5:23 am

      Nu uita colega …și „or”uitat unde au făcut sex prima oara( a se citi : s-au futut) și unde „or”învățat în grădinița( acuma nu se mai numește asa , au alte denumiri în limbi EU)prima data ce este corupția și unde i s-a inoculat ideea de acceptare, ti-aduci aminte : Cățeluș cu paru’ creț , fura rata din coteț și se jura ca nu fura și l-am prins cu….etc. Pai și ce dacă sunt corupți…

      Raspunde
  20. In loc sa anuntati aceste stiri mai bine ati lua alt fel de masuri de ex. sintem unica tara Romania din lume ca nu exista semnatura pe cartea de inditate (buletin)….si cind ne spune cineva asa ceva …..eu una ma simnt foarte rau……multe

    Raspunde
  21. ROMANIA… ce va da sclavitate ,saracie ,foame,mori cu zile daca nai bani cum poti sa te mandresti cu asa ceva cu tara nimanui pacat de oameni de rand care inca mai locuiesc in ROMANIA….

    Raspunde
  22. SI ACUM NE CONDUC NEMTI …BRAVOOOOOOOOO….

    Raspunde
  23. Stai bre fatuca tu cu grija actelor fiindca nu mai aveti pe cine fraieri .acte se tot fac si fara a se intoarce romanu . Asa va trebuie .

    Raspunde
  24. Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I.am facut certificat de nastere romanesc si acum ar trebui sa-i fac si buletin de identitate.Politia s-a prezentat acasa la parintii mei in Romania unde avem domiciliul pt.acest motiv.Intrebare : daca nu ma prezint in tara cu baiatul ce implicatii exista ? Odata fiind inregistrat la primarie este neaparat necesar sa-i fac buletin ? Daca nu ma prezint risc vreo amenda sau doar cetatenia romana ? Intre timp am decis ca baiatul nu are nevoie de dubla cetatenie.Multumesc anticipat !

    Raspunde
    • Daca are certificat de nastere romanesc, este cetatean roman prin nastere. Cetatenia romana prin nastere nu poate fi anulata/retrasa si nu se poate renunta la ea, este un drept constitutional. Buletinul se poate face oricand peste 14 ani, nu conteaza varsta, dar pentru nefacerea lui la timp se da o amenda de 20 euro atunci cand il faci. Politia a venit la adresa pentru a anunta ca trebuie facut buletinul, e doar o formalitate. Ca sa intre in tara cel fara buletin trebuie sa aiba acte/pasaport din alta tara, e logic, niste acte de identitate trebuie prezentate la frontiera.

      Raspunde
    • Gigi Mutu de Madulare 25 septembrie, 2017, 5:33 am

      Fa, Gabi nu cred ca mișto sa decizi tu pentru băiat. Daca riști sa pierzi cetățenia romana, ei fiss, te doare-n pizda.

      Raspunde
  25. Nu am buletin si am pasaportul expirat, pot merge in romania ?

    Raspunde
    • Faci alt pasaport la consulat sau ceri un titlu de calatorie. Sau intri in Romania cu acte de identitate din alta tara (daca ai cetatenie acolo). Daca e tara din afara UE, trebuie pasaport al tarii respective, doar in UE se poate circula numai cu carte de identitate. Sau mergi la frontiera si speri sa nu se uite la data, sau sa iti verifice identitatea la evidenta populatiei si sa te lase. Cu avionul nu cred, ca iti trebuie acte valabile la check in.

      Raspunde
  26. Buna ziua, cum pot s-ai fac primul buletin baiatului meu de 14 ani,aflat in Romania de la virsta de un an in grija bunicilor.ambi parinti sintem cu domiciliul stabil in Italia. minorul a stat in România tot acest timp si dorim sa continuie studiile in România. JEGOSI DE LA AMBASADA AU ZIS CA NU SE POATE datorita faptului ca avem doar eu cu sotia domiciliu stabil in italia.si ca ar trebui ca unul dintre parinti sa renunte la domiciliul de aici si sa ceara buletinul Românesc si dupa aiea se poate face procura ca sa i se acorde primul buletin. DE RÎS SAU DE PLÎNS ?! asa ceva doar la Români…

    Raspunde
  27. Buna ziua .Am buletinul expirat de cativa ani dar pașaportul mai e valabil pana in octombrie ,eu as vrea sa mi fac pasaportul cu domiciliul în străinătate credeti ca o sa mi puna vreo problemă la consulat din cauza buletinului expirat? Mulțumesc.

    Raspunde
  28. Am o întrebare lucrez cu acte darog nu am buletin italian pot lua dezocupatiune am buletin romanesc

    Raspunde
  29. M-am casatorit in alta tara si am platit 0.23centezime in romania transcrierea o groaza de bani.de aceea nu se intorc romanii sunt FURATI DE STAT

    Raspunde
  30. Cat este amenda pentru buletin expirat de 4 ani si pasaport in vigoare?

    Raspunde
  31. Vreau să-i mulțumesc lui DR OZAMA pentru că m-a ajutat să-mi recuperez fosta după despărțire. Marele DR OZAMA poate vindeca tot felul de boli. Trimite-l prin: ozamaspellhome@gmail.com

    Raspunde
  32. Aveţi posibilitatea să restabiliţi relatia ta rupte, Citeste mai mult despre GREAT MUTABA pe internet…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.