Nouă tineri români din Ungaria vor studia, cu bursă, în universităţi din România

Nouă tineri români din Ungaria vor studia, cu bursă, în universităţi din România

La sediul din Gyula al Consulatului General al României în Ungaria, o comisie inter-ministerială, formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi ai Ministerului Educaţie şi Cercetării Ştiinţifice, a desfăşurat zilele trecute o activitatea de preselecţie a candidaţilor de origine etnică română din Ungaria, care au aplicat pentru obţinerea unor burse de studiu în România, finanţate de statul român.

Comisia a beneficiat de sprijinul lui Florin Trandafir Vasiloni, consul general al României la Gyula, şi al Monicăi Radu, secretar II la Ambasada României la Budapesta. Consulatul General al României la Gyula a oferit gratuitate tinerilor aplicanţi, în ceea ce priveşte legalizările şi traducerile actelor nesare întocmirii dosarelor de admitere.

Pentru anul universitar 2015/2016, Ministerului Educaţiei Naţionale a alocat pentru etnicii români din Ungaria 25 de locuri, 6 cu bursă şi 19 locuri cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă.

În final, nouă tineri români din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la diverse facultăţi din cadrul instituţiilor de învăţământ superior din România.

  1. Pai nu mai este gheorghiof consul pe acolo? oricum nici o pierdere.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.