Meniu cinematografic à la carte, la Arad!

Meniu cinematografic à la carte, la Arad!

Vara aceasta e ticsită de filme la Arad, cu o ofertă care să mulțumească curioșii și pretențioșii deopotrivă. Cinefililor li se oferă posibilitatea de a ieși din sala de cinema și de a încerca o experiență cinematografică alternativă, în spații care pot modifica și nuanța percepția spectatorilor, precum parcul Eminescu și bineînțeles, Fabrica Teba.

Pentru arădenii care încă nu au aflat de platforma KineDok, menționăm că acest proiect, realizat de One World Romaniași adus în Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit, propune o alternativă la sălile de cinema multiplex prin crearea unei atmosfere intime propice vizionării filmelor. Proiectul KineDok pleacă de la premisa că există multe poveşti care merită spuse şi că filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas, precum și de la premisa că există mulţi oameni interesaţi de astfel de probleme şi de genul documentar. KineDok vrea să facă filmul documentar mai accesibil pentru ei.

Timp de 12 săptămâni, până pe 18 septembrie, va fi proiectat în fiecare vineri câte un documentar, însoțit bineînțeles de discuții, ba cu invitații speciali, ba între cei prezenţi, întrucât KineDok își propune în primul rând să coaguleze o comunitate în jurul cinematografului documentar. KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.