ATENŢIE! Se modifică IMPOZITAREA SALARIILOR. Ce trebuie să ştie ANGAJAŢII şi ANGAJATORII

ATENŢIE! Se modifică IMPOZITAREA SALARIILOR. Ce trebuie să ştie ANGAJAŢII şi ANGAJATORII

Potrivit proiectului Codului fiscal, impozitarea salariilor va fi modificată în cazul majorităţii angajaţilor din România, potrivit Realitatea TV care citează Capital.

Astfel, deducerea personală din venitul net lunar la funcţia de bază la calcularea impozitului de 16% va fi majorată cu 50 lei pentru pentru salariaţii care obţin cel mult 1.000 lei brut şi care au în întreţinere una, două sau trei persoane. În cazul acestora deducerea va ajunge până la 600 lei faţă de 550 lei, cât este acum.

Asta înseamnă că suma reprezentând deducerea se scade din venitul net asupra căruia se calculează impozitul de 16%. Astfel, la o deducere mai mare cu 50 lei decât în prezent, salariatul va primi în plus 8 lei, iar la o deducere mai mare cu 150 lei va rămâne suplimentar cu 24 lei.

Totodată, vor creşte deducerile personale şi pentru salariaţii care primesc între 1.000 şi 3.000 lei brut. Deducerile sunt regresive, în cazul acestora, faţă de cele pentru salariile brute până în 1.000 lei şi se stabilesc prin ordin al ministrului de finanţe.

Salariile de peste 3.000 lei brut nu primesc nici o deducere.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.