ATENȚIE! SE RĂCEȘTE VREMEA în aproape toată țara. REVIN NINSORILE!

ATENȚIE! SE RĂCEȘTE VREMEA în aproape toată țara. REVIN NINSORILE!

Vremea se va înrăutăţi începând de vineri dimineaţă. În Crişana, Banat, și Oltenia  vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, iar în Maramureș, Transilvania şi la munte va ninge. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsorile se vor extinde şi în sudul şi sud-estul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică potrivit căreia, începând de vineri dimineaţă, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15-20 de litri pe metru pătrat.

Vineri, vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre vest, cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jumătatea de vest a ţării, apoi se vor semnala local şi în restul teritoriului, unde vor fi în general slabe.

În Banat, Oltenia şi Crişana la început vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Cantităţile de apă vor totaliza 15…20 l/mp în regiunile sud-vestice, dar cu precădere la munte unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Muntenia şi Dobrogea va ploua pe spaţii extinse, iar în Moldova precipitaţiile, predominant ploi, se vor semnala pe arii restrânse. Trecător şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, dar temporar şi în sud-vestul şi estul ţării, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad, izolat, în Oltenia, Maramureş, nordul şi estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 9 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

Sâmbătă, vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în a doua parte a zilei şi noaptea în sud şi sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nord-vest şi 8 grade în sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 grade, local, în vestul, centrul şi nordul ţării şi 1 grad pe litoral.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.