ATENŢIE, ŞOFERI! Restricţii de circulaţie pe drumurile judeţene

ATENŢIE, ŞOFERI! Restricţii de circulaţie pe drumurile judeţene

Consiliul Judeţean a luat decizia restricţionării circulaţiei pe drumurile judeţene între orele 10 şi 20, începând de astăzi, 6 iulie 2015, pentru vehiculele de peste 7,5 tone, din cauza faptului că judeţul Arad se află sub Cod Galben de caniculă.

„Este o măsură normală, necesară, în concordanţă cu legislaţia naţională, prin care vehiculele de mare tonaj au interdicţie pe drumurile publice, în cazul unor avertizări meteo. Conform Ordonanţei de Guvern 43/1997, articolul 44, alineatul 2, «Pentru protecţia unor sectoare de drumuri, administratorii acestora pot introduce restricţii cu caracter temporar privind sarcinile pe osii ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv». Am luat această pentru protecţia drumurilor judeţene care pot suferi deformaţii majore şi ireversibile din pricina temperaturilor crescute”, a precizat Cristian Drăgan, administrator public al Judeţului Arad.

Această măsura va fi menţinută până ce judeţul Arad va ieşi de sub avertizarea de Cod Galben de caniculă. Conform previziunilor meteo, judeţul nostru va ieşi de sub avertizarea de Cod Galben marţi, 7 iulie, după-amiaza, urmând să fie instaurat Cod Portocaliu.

De remarcat, că măsura în cauza nu este valabilă pentru transporturile de persoane şi de animale vii, transportul de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care intervin în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată şi pentru tractările de vehicule avariate.

Excepţie fac şi distribuirile de apă şi hrană în zonele de calamitate, maşinile de salubritate, transporturile de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.