ATENȚIE ȘOFERI! Trafic restricționat în Ungaria

ATENȚIE ȘOFERI! Trafic restricționat în Ungaria

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin intermediul Punctului de Contact Oradea, că, începând cu data de 01.03.2016 ora 23.00 (ora României) până în data de 04.11.2016 ora 22.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, în weekend-uri sau în zilele de sărbători legale.

Excepție de la aceste măsuri luate de autorităţile maghiare fac automarfarele care transporta mărfuri perisabile (inclusiv fructe, legume și produse derivate din acestea), transporturile de produse inflamabile, chimice etc.

Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru ieșirea din Romania (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulatie pe drumurile publice.

Polițiștii de frontieră români cooperează cu autoritățile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (de exemplu, redirecționarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună).

I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.