Atenționare METEO pentru WEEKEND: Vreme deosebit de RECE, vânt PUTERNIC, LAPOVIȚĂ și NINSORI

Atenționare METEO pentru WEEKEND: Vreme deosebit de RECE, vânt PUTERNIC, LAPOVIȚĂ și NINSORI

Meteorologii anunță că din acest weekend vremea se va răci în toată țara. De asemenea, vor apărea precipitații mixte și ninsori.

Fenomenele vizate sunt: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte, intensificări ale vântului. Interval de valabilitate a acestei informări meteorologice este: 22 noiembrie, ora 11:00 – 23 noiembrie, ora 10:00.

Vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative. În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei. În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h.

În Arad vom avea o maximă de 13 grade în weekend, cu cer parțial acoperit de nori sâmbătă, și cu vreme însorită duminică. Minima nopții va fi de 2 grade Celsius.

     

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.