ATENȚIONARE meteorologică: COD GALBEN în mai multe județe. Care sunt zonele afectate

ATENȚIONARE meteorologică: COD GALBEN în mai multe județe. Care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare Cod Galben de vânt pentru mai multe județe.

Aceasta este valabilă în intervalul 17 februarie (ora 6) – 18 februarie (ora 20) în zona montană și în intervalul 17 februarie (ora 8) – 18 februarie (ora 6) în mai multe regiuni din nord-vestul țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat inițial, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70 – 80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice, local, ninsorile vor fi moderate cantitativ.

În intervalul menționat ulterior, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h și, izolat, 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45 – 55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.