Primăria Chișineu-Criș ar fi intenționat să plătească o lucrare executată în mod ilegal

Primăria Chișineu-Criș ar fi intenționat să plătească o lucrare executată în mod ilegal

Președintele PSD Chișineu-Criș, Adrian Mladin, atrage atenția asupra faptului că administrația locală a orașului ar fi intenționat să bugeteze o lucrare care ar fi fost executată în mod ilegal.

Potrivit lui Adrian Mladin, bugetul orașului Chișineu-Criș trebuie să respecte normele legale și să nu conțină elemente de finanțare chestionabile.

„Consilierii locali social-democrați din Chișineu-Criș rămân consecvenți principiului pentru care au fost aleși, reprezentarea corectă a cetățenilor, motiv pentru care nu putem fi de acord cu o serie de elemente din structura bugetului oraşului Chişineu-Criş şi Nădab pe anul 2022 care încalcă cadrul legal și procedural. PSD a venit cu iniţiative la acest buget, cum ar fi tablele smart şi mobilierul pentru clasele I-IV ale Liceului Teoretic Mihai Veliciu, elemente utile pentru procesul local de învățâmânt. Nu putem însă gira prin votul nostru o serie de încălcări ale normelor legale: Bugetarea unei lucrări executate în mod ilegal, (220.000 lei, lucrare pentru fosta centrală termică, executată fără a fi înainte discutată, aprobată şi bugetata de către Consiliul Local – acesta fiind demersul legal) Suma enormă pentru modernizarea unei părţi din centrul oraşului (1.500.000 lei) ni se pare exagerată, la fel cum a fost şi învestiţia din Piaţa Avram Iancu (700.000 lei). Sumele pentru ceea ce cu greu poate fi numită centura oraşului” (310.000 lei), deoarece aceasta nu va reuşi să fluidizeze traficul din oraş, fiind dispusă pe ruta Sintea Mare – Adea. De asemenea, este important de ştiut că ieşirea de pe centură pe DN79A este obligatoriu să se facă peste calea ferată care este semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei, motiv pentru care nu credem că va fi o rută comodă  pentru şoferi şi sub nici o formă nu ne dorim să auzim de viitoare evenimente neplăcute, asemănătoare celor de la intersecţia cu calea ferată de la Nadab. Astfel, bugetul va urma rediscutat şi modificat în vederea aprobării lui, în perioada următoare. Ne pare profund rău pentru faptul că bugetul nu a putut fi adoptat astăzi, însă este obligatoriu ca acesta să respecte normele legale şi vom insista asupra acestui aspect în mod constant”, afirmă președintele PSD Chișineu-Criș, consilierul local Adrian Mladin (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.