Atenționarea de călătorie în Ungaria, VALABILĂ și pentru luni din cauza ninsorilor abundente și a viscolului

Atenționarea de călătorie în Ungaria, VALABILĂ și pentru luni din cauza ninsorilor abundente și a viscolului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat duminică cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei că atenționarea de călătorie emisă sâmbătă de Inspectoratul ungar de meteorologie a fost prelungită și pentru luni, 29 decembrie, întrucât codul galben de ninsori și vânt se menține.

„Se vor înregistra ninsori și viscol în județele din sudul și sud-vestul Ungariei (Baranya, Bacs-Kiskun, Csongrad, Somogy, Tolna, Vas și Zala), unde se așteaptă formarea de troiene, iar rafalele de vânt pot atinge viteze de până la 75 km/oră. În județele situate în vestul, sudul și estul țării a fost emis cod galben de vânt (Borsod-Abauj-Zemplen, Fejer, Gyor-Moson-Sopron, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Vas, Veszprem și Zala) și viscol (Bekes, Gyor-Moson-Sopron și Veszprem). În aceste zone se așteaptă viteze ale vântului în rafală de până la 70 km/oră, cu posibilitatea de formare a troienelor”, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români care călătoresc cu autovehiculele personale să adapteze viteza la condițiile meteorologice și de drum și să manifeste prudență, dar și să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informații actualizate, precum și alte site-uri de specialitate (http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/).

De asemenea, diplomația română recomandă și consultarea informațiilor oferite prin intermediul aplicației pe telefonul mobil și tabletă „Călătorește în siguranță”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!” și a „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014”  disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.