Hackerii ATACĂ din nou: Au spart mailurile vedetelor Adele şi Beyonce

Hackerii ATACĂ din nou: Au spart mailurile vedetelor Adele şi Beyonce

Directorii companiei Sony Music „sunt complet panicaţi” în urma unui atac cibernetic produs de același grup de pirați care au pătruns recent în rețeaua informatică a studiourilor Sony și au determinat amânarea lansării filmului „The Interview.”

Conversaţiile private ale unor vedete pop, dar şi detalii despre contractele şi cerinţele lor adresate producătorilor din industria de divertisment se numără printre informaţiile furate de piraţii cibernetici, care s-ar afla la Phenian, în Coreea de Nord, potrivit FBI – şi ar putea genera situaţii „stânjenitoare” pentru aceşti artişti.

Adele, Beyonce şi membrii grupului One Direction se număra printre vedetele ale căror e-mailuri au fost accesate ilegal de acest grup.

„Potenţialele situaţii stânjenitoare şi scandaloase ar putea fi la fel de devastatoare ca acelea care au paralizat practic divizia cinematografică a grupului Sony şi au asasinat efectiv lansarea pe plan mondial a filmului The Interview”, a declarat Mike Raia, un apreciat analist media american.

Specialiştii sunt îngrijoraţi în legătură cu eventualele lansări ilegale pe Internet ale unor piese care nu au fost deocamdată finalizate şi care aparţin unor cântăreţi celebri aflaţi sub contract cu grupul Sony – care deţine case de muzică majore, precum Columbia, RCA şi Epic. Printre acești cântăreți se numără David Bowie, Beyonce şi Rita Ora.

„Fişiere muzicale care au fost create pentru a fi ameliorate şi lansate apoi la o dată ulterioară ar putea fi publicate pe Internet, de unde fanii vor putea să le descarce gratuit”, a adăugat Mike Raia, citat de Daily Star.

„Vorbim despre pierderi de sute de milioane de dolari. Ar putea deveni un dezastru financiar atât de mare pentru companie, încât aceasta ar putea să nu supravieţuiască”, a completat analistul american.

„Nu ştim încă exact ce au furat. Ştim doar că au luat foarte mult. Există schelete în dulapurile fiecărei companii, dar nimeni nu se aştepta ca un grup de hoţi să spargă uşa şi să fure absolut tot ce se află înăuntru”, a dezvăluit unul dintre directorii executivi ai Sony Music.

Foto: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.