Au fost DESCHISE două puncte de distribuire a PUBELELOR în municipiul Arad. RETIM anunță că URMEAZĂ alte câteva

Au fost DESCHISE două puncte de distribuire a PUBELELOR în municipiul Arad. RETIM anunță că URMEAZĂ alte câteva

Două puncte de distribuire a pubelelor în municipul Arad au fost deschise iar RETIM anunță că urmează să fie înființate alte câteva astfel de centre.

RETIM Ecologic Service SA dorește să informeze populația municipiului Arad că, începând cu 10 aprilie 2018, s-au deschis două puncte pentru distribuirea pubelelor situate pe str. Pădurii nr. 28 și pe str. Vânători nr. 51, în curtea CEREALCOM SA.

Întrucât mandatul societății nu prevede distribuirea din ușă în ușă a pubelelor, RETIM împreună cu autoritățile locale caută momentan să deschidă încă cinci centre de distribuție, așa încât toată populația municipiului să aibă acces facil la acestea.

Astfel, persoanele fizice care au încheiat contractul cu RETIM pot ridica deocamdată de la cele două centre in baza contractului pe care este necesar sa il prezinte, atât recipientul maro de 120 L pentru deșeuri biodegradabile, cât și recipientul galben de 240 L pentru deșeuri reciclabile.

Persoanele care nu au încheiat deocamdată contractul cu RETIM se pot prezenta la centrele menționate pentru a semna contractul, urmând să ridice pe loc și cele două recipiente.

Actul necesar pentru întocmirea contractului este copia cărții de identitate (proprietar / chiriaș / persoană care deține dreptul de folosință al imobilului).

Cetățenii care nu au încheiat contractul de prestări servicii de salubritate nu vor primi pubele.

Programul de distribuire este în zilele de luni-vineri, între orele 10.00 – 18.00, și sâmbătă, între orele 08.00 – 16.00.

Cele două tipuri de recipiente corespund noului sistem de colectare pe cinci tipuri de deșeuri. Astfel, gospodăriile individuale vor depozita în continuare în vechile pubele deșeurile reziduale (praful de la aspirator, mucuri de țigară, etc).

În pubela galbenă  vor depozita ambalaje din plastic și metal (PET-uri de suc sau de apă, cutii de iaurt, flacoane de la detergent, gel de duș, doze de bere, conserve, folie de aluminiu), iar în cea maro numai deșeuri biodegradabile precum coji și resturi de fructe și legume și alte deșeuri vegetale. Atât ambalajele din hârtie și carton, precum și maculatura se vor depozita în recipientele stradale de culoare albastră. Ambalajele din sticlă se vor depozita în recipientele stradale de culoare verde.

Loading...
  1. Sunt cateva probleme pe care atat RETIM cat si primaria trebuie sa la rezolve.In contract la litera”j” se prevede ca:operatorul trebuie sa doteze punctele de colectare cu recipiente de colectare”. Acest lucru inseamna ca firma trebuie sa doteze cetetenii ( punctele de colectare) cu pubele. Primaria are insa alte idei . La 100000 de cetateni, doar pretul transportului poate sa ajunga la mai mult de 500000 de lei. In acest fel aradenii sunt chemati sa contribuie la capitalul firmei cu bani personali . Este cam mult domnule Falca.

    Raspunde
    • Bineinteles ca nu respecta contractul pe care tot ei l-au facut, la preturi mult mai mari decat cei dinaintea lor, asta cu toate ca, deja in alte zone a tarii gunoiul se colecteaza gratuit, doar ca sa fie curat. Daca mergeti sa-i intrebati de ce nu duc ei pubelele la oameni acasa, o sa spuna ca locuintele personale nu sunt puncte de colectare, ci doar locurile unde pun ei stradal acele containere. Ca doar, in mentalitatea lor, se subintelege asta ( dupa starea vremii, conditiile meteo, viteza norilor pe cer, coordonate geografice si frecventa vizitei extraterestrilor ). In felul acesta, pe viitor, ne putem astepta ca toata populatia Aradului sa fie obligata si sa trebuiasca ca in anumite zile sa-si ia liber ( neplatit ) de la serviciu si sa stea frumos incolonata cu orele, tarand dupa ei pubelele la punctele de colectare pentru a putea fi preluate de cei care nu vreau decat banii nostrii, nu sa si faca ceva pentru asta. Ca si pe vremuri, cand stateam la coada la butelii sau la lapte. Caci daca locuintele personale nu sunt puncte de colectare, atunci ne putem trezi ca gunoiul nu va fi preluat ( colectat ) din fata acestora. Si in plus, sunt interesat cum o sa rezolve problema, aberanta in majoritatea cartierelor aradului, cu plasarea containerelor stradale, in conditiile in care aproape peste tot, este casa langa casa, strazile foarte inguste ( in urma asfaltarilor si a borduriadelor miraculoase, aproape toate strazile sau ingustat ). Plus ca este plin de masini care si asa nu mai au unde parca. Daca tot le dam banii, de ce sa nu ne mai si plimbam pe strazi cu gunoiul. Poate ca ar trebui sa-l si transportam tot noi, personal, direct pana la groapa de gunoi. Cine credeti ca va fi de acord sa aibe un container cu gunoaie sub geam ( care sigur va fi plin, atat inauntru cat si pe dinafara ), caci garantat or sa intarzie cu ridicarea gunoiului. Din pacate, prevad ca Aradul va fi mai plin de gunoaie decat acum. Asta este, daca acceptam aberatiile lor, noi suntem de vina.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.