Au început DEMERSURILE JURIDICE pentru REINSTAURAREA MONARHIEI în România

Au început DEMERSURILE JURIDICE pentru REINSTAURAREA MONARHIEI în România

Mișcarea pentru Regat și Coroană a înaintat Parchetului General o sesizare prin care Ministerul Public este investit să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea pe deplin a împrejurărilor concrete şi a înlăturării consecinţelor decurgând din actele criminale care, după 6 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947 și au determinat aservirea țării unei puteri străine și Armatei URSS de ocupaţie, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România.

Demersul exprimă voința Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională (o coaliţie largă a organizaţiilor monarhiste din România), în conformitate cu hotărârea acesteia luată la începutul lunii aprilie.

Acțiunea judiciară urmărește dovedirea nulității absolute a actului de instaurare a formei republicane de guvernământ, în scopul restaurării organizării statului român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de Monarhia constituțională, care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii, statuată prin Constituția din 1923, considerată de către Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională singura Constituție validă istoric și juridic.

În sesizare se arată că Ministerul Public nu mai este împiedicat să acționeze cu privire la consecințele criminale ale instaurării regimului comunist în România și că a dat deja curs acțiunilor care privesc crime ale acestui regim, încadrate deja prin decizii definitive drept crime împotriva umanității, demonstrând că Justiția a decis că actele criminale și ilegale ale regimului comunist trebuie să înceteze a mai produce efecte.

„În acest context – se arată în sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană – se impune deschiderea unui dosar în Justiție cu privire la cercetarea actelor și faptelor comise la 30 Decembrie 1947, ca parte a atacului generalizat și sistematic asupra instituțiilor statului, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, declanșat de structurile militare și paramilitare care au răsturnat ordinea constituțională în Regatul României și au capturat Statul Român până în Decembrie 1989 – Iunie 1990. Apreciem că sesizarea penală ar putea determina restabilirea ordinii legale și constituționale legitime, după atacurile generalizate și sistematice asupra instituțiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale omului. Actualmente, Ministerul Public, delimitându-se de acțiunea împotriva statului de drept a Procuraturii RSR, nu ar mai putea fi împiedicat să cerceteze modalitatea criminală de răsturnare a ordinii constituționale a României la 30 decembrie 1947. Republica Populară Română s-a instaurat printr-o succesiune de acte de forţă și de gravă fraudare a Constituției și a legii penale, în condițiile presiunii unui regim de ocupație sovieto-comunistă, în contra voinței majorității populației, care era împotriva înlăturării Monarhiei constituționale, dar în condițiile prezenței Armatei Roșii pe teritoriul României și a reprezentanților ei comuniști în Adunarea Deputaților și Guvern, nici legalitatea şi nici voinţa românilor nu mai contau în fața scopurilor ocupantului, de a-și legitima prin forță puterea. În consecință, pretinsa Lege nr. 363/1947 – intitulată LEGE nr. 363 din 30 decembrie 1947 pentru constituirea Statului Român în Republica Populară Romană este un fals istoric și juridic. Acest fals ar fi trebuit să preocupe autoritățile unui stat care declara la 22 Decembrie 1989 că s-a despărțit definitiv de comunism. În realitate, se despărțise doar de ceea ce a fost denumit «clanul Ceaușescu»”.

Ca urmare, Mișcarea pentru Regat și Coroană, în numele Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională, „solicită ca și efectele acestei legi, ca ale tuturor crimelor comunismului, să fie înlăturate în mod efectiv, aceasta fiind misiunea Justiției, astfel ca Parlamentul să aibă o bază de pornire în restaurarea pe deplin a statului de drept în țara noastră, reprezentat de Monarhia Constituțională. Trăiască Regele! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Loading...
 1. Nesătuii ăștia nu se liniștesc. Așa se intâmplă când îi dai nesimțitului și luna de pe cer. Trebuia să fie improprietăriți cu ce aveau când au aterizat miligii din hohenzorlen.E scârbos cât sunt de nemernici….

  Raspunde
 2. este unica sansa a patriei.doar monarhia ne mai salveaza. asa zisa ,,lupeasca” vezi ca …

  Raspunde
 3. Elena Ungureanu 16 mai, 2017, 3:26 pm

  Da,cred ca in conditiile de astazi,cu asazisii binefacatori care nu-si vad decat propriul bine si propria inbogatire,cei care au vandut tara si ne-a transformat intro societate de consum,unde abia daca se mai produce cate ceva,unde tot ceea ce na terbuie importam,cred ca monarhia ar mai putea salva cate ceva din ceea ce a mai ramas…din pacate…

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.