Automarfarele nu mai au voie pe teritoriul Ungariei

Automarfarele nu mai au voie pe teritoriul Ungariei

Automarfarele nu mai au voie pe teritoriul Ungariei. Traficul pentru această categorie de vehicule a fost restricţionat temporar, anunţă autorităţile de frontieră maghiare. Astfel începând de miercuri, ora 23.00 (ora României) până în data de 23 octombrie, ora 22.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile maghiare ca urmare a faptului că data de  23 octombrie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

„Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice”, precizează autorităţile de frontieră.

Poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unor control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (de exemplu redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună).

De asemenea, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.