Autorii MASACRULUI din California, UCIȘI de polițiști. Erau soț și soție…

Autorii MASACRULUI din California, UCIȘI de polițiști. Erau soț și soție…

Poliţiștii americani au ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care se fac responsabili de masacrul comis, miercuri, la centrul pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino (California).

Pe parcursul căutării suspecţilor, magazinele, birourile şi şcolile din oraş au fost închise, iar drumurile blocate.

După mai multe ore în care i-au urmărit pe atacatori, poliţiștii au deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat şi o femeie cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă au fost ucişi.

Cei doi au fost identificați drept Syed Farook, în vârstă de 28 de ani și soția acestuia, Tashfeen Malik, de 27 de ani.

Atacatorii au deschis focul aproape de ora prânzului, într-o zonă de conferinţe pe care Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino o închiriase pentru un banchet al angajaţilor, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 17. Centrul de servicii sociale este compus din două clădiri mari şi este nevoie de insignă pentru a putea intra.

Syed Farook era specialist pe probleme de mediu în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului San Bernardino, care lucra uneori la Centrul Regional Inland, vizat de atac.

Mai multe persoane s-au încuiat în birouri, aşteptând să fie salvate de poliţie. Unele au trimis mesaje familiilor sau au sunat şi le-au spus în şoaptă ce se întâmplă.

Poliţia nu a elucidat motivele masacrului, dar David Bowdich, asistent al directorului Biroului FBI din Los Angeles, a declarat că sunt investigate mai multe posibilităţi, inclusiv violenţă la locul de muncă şi terorism.

Acesta este cel mai grav atac armat din SUA după cel de la şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, din urmă cu trei ani, care s-a soldat cu moartea a 26 de copii şi adulţi.

 

Foto: pamelageller.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.