Mai multe articole din rubrica "" ↑

Autorităţile amenajează o ÎNCHISOARE în centrul Aradului (FOTO)

Autorităţile amenajează o ÎNCHISOARE în centrul Aradului (FOTO)

Consiliul Judeţean Arad reamenajeză şi dă în circuitul turistic o parte din fosta închisoare a Comitatului Arad.

Potrivit oficialităţilor, aceasta a funcţionat, începând cu anul 1821 până în perioada Revoluţiei de la 1848-1849, în Palatul Comitatului, clădire aflată astăzi pe Bulevardul Revoluţiei, nr. 81.

Timp de mai multe decenii, aici au funcţionat mai multe ziare iar acum sunt birourile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi ale Direcţiei de Programe din cadrul Consiliului Judeţean Arad.

„Interiorul clădirii este renovat din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad printr-o investiţie de 3.657.197 de lei, la care se adaugă TVA. Sunt efectuate renovări şi reabilitări ale încăperilor, inclusiv consolidarea tavanelor. Se lucrează la structura clădirii şi este schimbat acoperişul. Am discutat cu conducerea Complexului Muzeal Arad în vederea realizării, în clădirea renovată, a unui muzeu al oraşului Arad, care să pună în valoare o parte din exponatele care, din lipsă de spaţiu, zac astăzi în depozit. Lucrările estimăm că se vor încheia în această toamnă şi, până atunci, vom pregăti clădirea pentru destinaţia pe care urmează să o primească”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a efectuat astăzi o vizită la faţa locului.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii, Andrei Ando, a precizat: „Gândim dezvoltarea acestui palat ca obiectiv turistic centrat pe Sala „Iuliu Maniu”, acolo unde în 13 -14 noiembrie 1918  au avut loc tratativele istorice pentru viitorul Transilvaniei. Faptul că domnul Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a agreat să reamenajăm o parte din vechea închisoare a Aradului aflată în subsolul acestei clădiri îi va oferi un plus de atractivitate.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.