UPDATE/ Autorităţile, ÎN ALERTĂ: ZECI de BOMBE descoperite la Arad (FOTO)

UPDATE/ Autorităţile, ÎN ALERTĂ: ZECI de BOMBE descoperite la Arad (FOTO)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a reluat căutările în această dimineaţă, după ce în cursul serii de sâmbătă la marginea municipiului Arad au fost descoprite 14 bombe de aruncător.

Iniţial, a fost descoperită o singură bombă, de muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureşel. Ulterior, echipa pirotehnică a ISU Arad, formată din locotenent Adelin Avramescu și plt. maj. Valentin Dincă, a cercetat terenul cu detectorul de metale, descoperind încă 13 bombe de aruncător.

La lăsarea întunericului echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta fiind reluată astăzi.

Locul în care au fost găsite proiectile, situat la aproximativ 500 de metri de Brico Depot, a fost securizat și păzit de jandarmi.

UPDATE 1/ Alte 35 de proiectile, găsite duminică

„Astăzi echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad formată din Lt. Avrămescu Adelin și Plt.maj. Dincă Valentin, au continuat misiunea de ieri de căutare a unor elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. După cercetarea amănunțită a zonei de la periferia Municipiului Arad (zona Canalul Mureșul Mort), pirotehniștii ISU Arad au dezgropat și ridicat astăzi alte 35 de elemente de muniție fiind vorba despre bombe aruncător, astfel:
• 17 buc. calibru 120 mm
• 13 buc. calibru 82 mm alungite
• 5 buc. calibru 82 mm
Astăzi misiunea s-a încheiat odată cu lăsarea întunericului, urmând ca mâine dimineață (n.r. – luni, 5 noiembrie 2018 ) să fie reluate căutările. Zona este balizată”, se arată într-o informare a ISU Arad.

UPDATE 2/ Au mai fost descoperite 11 bombe

Misiunea pirotehnică s-a încheiat astăzi, 5 noiembrie, informează ISU Arad. „Azi au mai fost descoperite încă 11 bombe de aruncător de diferite calibre 120 mm, 82 mm alungit și 82 mm”, a precizat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.