ULTIMĂ ORĂ: Ce se întâmplă cu Aeroportul Internaţional Arad. CJA intenţionează să-l cedeze! AFLĂ CUI!

ULTIMĂ ORĂ: Ce se întâmplă cu Aeroportul Internaţional Arad. CJA intenţionează să-l cedeze! AFLĂ CUI!

Deputatul Adrian Todor a declarat, într-un comunicat de presă, că parlamentarii social-democraţi din Arad susţin intenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad Iustin Cionca de a transfera municipalităţii Aeroportul Internaţional Arad.

Reprezentanții administrației locale din Arad s-au întâlnit, joi, la sediul Consiliului județean, cu parlamentarii arădeni, întâlnire în cadrul căreia s-au discutat proiectele de dezvoltare a județului și municipiului. La finalul întâlnirii, deputatul Adrian Todor a avut o scurtă discuție cu președintele CJA, în care Iustin Cionca și-a manifestat intenția de a transfera Aeroportul Arad către Primărie, o idee susținută și de către parlamentarii PSD Arad.

„Am afirmat întotdeauna că Aeroportul trebuie să rămână al Aradului, având în vedere investițiile masive realizate în ultimii ani din banii arădenilor, nu să îl cedăm Timișoarei sau Guvernului, care ulterior să-l închidă. La finalul întâlnirii cu administrațiile municipiului și județului, președintele Iustin Cionca mi-a prezentat această idee, de a transfera Aeroportul în proprietatea Primăriei Arad. Parlamentarii PSD susțin un astfel de demers, având în vedere posibilitățile financiare mult mai mari ale municipalității, care beneficiază de un buget dublu față de CJA, iar din excedentul de 140 de milioane de lei din 2016 ar putea rezolva principala problemă a Aeroportului, prelungirea pistei de aterizare-decolare.În plus, municipiul Arad beneficiază cel mai mult de pe urma dezvoltării Aeroportului, în special pe zona cargo, care ar deservi mai ales firmele din municipiu. Nu mai vorbim de experiența în administrație și viziunea primarului Gheorghe Falcă, care suntem convinși că va identifica cele mai bune soluții pentru ca Aeroportul să redevină funcțional. Așadar, considerăm oportună o astfel de inițiativă, care ar putea salva Aeroportul Arad din moartea clinică în care se află de ani de zile. Nu putem aștepta, așa cum ar dori unii «specialiști», după Masterplanul pe Transport, care prevede modernizarea Aeroportului în 2027. Încă zece ani fără un Aeroport funcțional ar fi prea mulți pentru Arad“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

Loading...
  1. Sa fie transferat cu tot cu conducerea actuala(Vezi Mosneag Ovidiu si alte somitati deacolo) Trebuie pastrate nu cumva sa le pierdem……Ar fi pacat ca sant foarte buni …..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.