Autovehiculele destinate transportului de elevi, controlate de polițiști

Autovehiculele destinate transportului de elevi, controlate de polițiști

Polițiștii rutieri au verificat miercuri autovehiculele destinate transportului de elevi, transportului public de marfă și transportului de persoane.

Polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe raza municipiului și a județului, care a vizat: verificarea legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; verificarea legalității transportului public de persoane efectuat prin curse regulate și ocazionale; verificarea autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

Astfel, în urma activităților, pe transportul de marfă au fost verificate 259 de autovehicule, fiind constatate 119 abateri contravenționale, în valoare totală de 67.715 lei, respectiv:

– 105 sancțiuni la O.UG. 195/2002;

– 4 abateri la O.G. 37/2007 (timpii de conducere);

– 2 sancțiuni la H.G. 1373/2008 (prelată);

– 8 sancțiuni privind alte acte normative.

A fost reținut un permis de conducere pentru depășire neregulamentară și  12 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice (anvelope uzate).

Pe linia transportului de persoane au fost controlate 150 de autovehicule, fiind constatate 43 de abateri contravenționale, toate privind prevederile O.U.G. 195/2002, în valoare totală de 13.975 de lei.

A fost reținut un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Aceste acțiuni se desfășoară în mod constant, având ca scop creearea si asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni.

Foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.