PERICOL pe străzile din Arad! Cine se plimbă printre noi

PERICOL pe străzile din Arad! Cine se plimbă printre noi

Alcoolici, aurolaci, hoți, purtători de boli grave și contagioase, se plimbă pe străzile Aradului.

Un număr de 28 de persoane au fost legitimate și chestionate de polițiștii locali în urma acțiunii comune întreprinse miercuri, 9 octombrie 2019, cu Poliția Municipiului Arad și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public al municipiului, doi cetățeni au fost sancționați contravențional de către angajații Serviciului Ordine Publică și Parcări cu amenzi în cuantum de 500 de lei, conform Legii 61/1991, informează DGPLA.

Alți patru indivizi au fost conduși la sediul Direcției Generale Poliția Locală Arad din Micălaca, unde au fost identificați și intervievați de reprezentanții Direcției de Asistență Socială Arad, beneficiind, totodată, de câte o porție de hrană din cele furnizate zilnic, prin grija Serviciului Social din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

În urma consultului medical realizat de mediatorul DAS Arad prezent la sediul DGPLA, în cazul a două persoane care acuzau afecțiuni transmisibile a fost solicitată ambulanța, în vederea transportării și internării lor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Una dintre acestea, suspectă de TBC, a fost de acord cu internarea, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe, în timp ce a doua, care a susținut că este infectată cu virusul HIV, a refuzat totuși deplasarea la UPU.

În cadrul aceleiași acțiuni, a fost îndepărtat de pe domeniul public un bărbat în vârstă de 51 de ani care își improvizase, în condiții precare de igienă care ar fi putut pune în pericol starea de sănătatea locatarilor din zonă, un adăpost la parterul blocului 564 de pe strada Nucet. Ulterior, Dispeceratul DGPLA a solicitat operatorului local de salubrizare stradală să intervină la fața locului în vederea dezafectării respectivului adăpost și a curățării perimetrului.

De asemenea, constatând prezența a 11 câini fără stăpân pe strada Curtici, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au apelat și la sprijinul colegilor de la Dispeceratul DGPLA, sens în care aceștia din urmă au solicitat intervenția Serviciului Ecarisaj din cadrul S.C. Gospodărirea Comunală S.A., spun reprezentanții DGPLA.

  1. De ce nu aplicati LEGEA?

    Raspunde
  2. Din pacate stirea este un mare fals.
    Barbatul de 51 ani doarme linistit in adăpost la parterul blocului 564 de pe strada Nucet. Nimeni nu a miscat un deget.

    Platim degeaba o gramada de functionari care nu fac nimic.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.