Ave Falcă!

Ave Falcă!

Falcă a acaparat în Arad, atât în municipiu, cât şi în judeţ, întreaga putere. Odată cu demararea procesului de fuziune dintre PDL şi ceea ce a mai rămas din PNL, practic s-a oficializat subordonarea liberalilor faţă de Falcă.

Falcă a acaparat în Arad, atât în municipiu, cât şi în judeţ, întreaga putere. Odată cu demararea procesului de fuziune dintre PDL şi ceea ce a mai rămas din PNL, practic s-a oficializat subordonarea liberalilor faţă de Falcă.

Primarul Falcă nu are opoziţie nici în partid şi nici în Consiliul Local, atâta timp cât şi o parte dintre consilierii social-democraţi au interese comune cu cele ale primarului! Până şi la Consiliul Judeţean, unde până nu demult Ioţcu „tăia şi spânzura” nestingherit, Falcă a devenit rege fără drept de apel. Preşedintele Consiliului Judeţean a rămas doar cu titulatura şi câţiva apropiaţi, conducerea judeţului fiind asigurată de Falcă, prin intermediul omului de casă, Adrian Ţolea.

La organizaţia de femei a propulsat-o în vârful ierarhiei pe fostul şi actualul consilier local Adriana Chirilov. Astfel, s-a reîntregit triumviratul feminist Pistru, Cismaşiu şi Chirilov, care de o vreme încoace îi conduc destinele politice. În bărbaţi… nu prea mai are încredere! Îl mai ţine pe aproape pe Moşneag (care are un stomac de oţel), pe Tipei, care de-abia mai suflă din cauza atâtor dosare penale pitite şi pe ingenul Glad Varga, pe care vrea să-l facă primar peste vreo şase ani! Cionca, Ţolea şi alţi cîţiva îl vor urma până când le va dicta interesul!

Deci, opoziţie nu prea are, nici în partid, nici în afara lui!

Printre puţinii critici ai primarului se numără doar o mână de ziarişti, câteva voci din societatea civilă şi un grup neînsemnat de activişti din linia a doua a partidelor din care fac parte, care nu ştiu de încrengăturile pe care le au liderii lor cu Tutankamon, alias Falcă!

Falcă merge cu pas hotărât înainte, cel puţin până la proximele alegeri locale, la care nu-i văd vreun contracandidat viabil dintre liderii politici din acest moment. Singura posibilă şansă de schimbare ar fi apariţia candidatului surpriză, de care pomeneam acum câteva luni, personaj care, după părerea mea, ar putea detrona mitul invincibilităţii lui Falcă!

Până atunci însă, deşi nu-mi place, trebuie să recunosc valoarea omului politic Falcă, valoare dată atât de abilităţile sale cât şi de lipsa unei opoziţii reale. Doar faptul că este personajul cel mai comentat, în presă sau pe stradă, atât în mod pozitiv, cât şi negativ, nu face altceva decât să contribuie enorm la consolidarea imaginii sale de om politic puternic şi intangibil.

Astfel încât: Ave Falcă!

  1. Partidul unic.nu trebuie opoziție!

    Raspunde
  2. Bruno esti prost? ce ai cu liderul providential???

    Raspunde
  3. eu as fi tare curios sa aflu ce se va intampla cu PNL? Ca astazi PNL este de fapt PDL si 3-4 PNL-isti (Nelutu, Galis Calimente si Bilci).
    Nelutu este apa de ploaie. Este slab, prost si betiv. Nu are deloc influenta in partid. La alegerile parlamentare va fi cu certitudine desemnat un alt candidat pentru colegiul din nord-est si astfel asta dispare. Va fi inlocuit cu un altul mai apropiat lui Falca.
    Galis este deja a 5-a roata la caruta. Va primi promisiuni si poate, daca este cuminte si da limbi temeinic va primi o functie la nivel local de toata jena si se va ingropa acolo ca un plitician depasit si tinut de mila.
    Calimente este tare, are relatii in parlament, are abilitatea sa-si negocieze o noua candidatura. Va fi probabil desemnat de la centru candidat pentru colegiul pe care il reprezinta acuma. Asta daca Falca nu se va considera jenat de stabilitatea lui Calimente caz in care va prii un alt colegiu, mai putin sigur sau poate chiar nu va candida deloc (urmare a desemnarii candidatilor printr-un mecanism manipulat de desemnare de catre memebrii PNL, acum in majoritatea lor PDL-isti).
    Bilci, este bun de bilci. Asta este un pacalici fara scoala, fara valoare (rolul lui de sofer de taxi la Nelutu nu va fi relevant si definitoriu). Este seful de campanie care a luat la Arad 7%, adica cel mai prost scor posibil. In plus este tanar, arivist, meschin si deloc loial (l-a mazilit pe Galis pentru sefia partidului, Galis care l-a si promovat). Cu asa profil Falca il va inlatura cu siguranta ca nefiind de incredere.
    Se poate spune, deci, ca PNL a murit si Traiasca PNL (noul PDL)!

    Raspunde
  4. Domnu’ bruno parca si dvs faceati parte din aceasi tabara?

    Raspunde
  5. Muritorii te saluta!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.