AVERTISMENT DUR al Rusiei la adresa României. Securitatea regiunii, AMENINŢATĂ!

AVERTISMENT DUR al Rusiei la adresa României. Securitatea regiunii, AMENINŢATĂ!

Ministerul rus de Externe a avertizat, joi, România că trebuie să fie conştientă de responsabilitatea şi de consecinţele suplimentării efectivelor NATO pe teritoriul său, privind securitatea regiunii. Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici, a catalogat drept „periculoase” acţiunile Alianţei Nord-Atlantice, despre care afirmă că încalcă absolut toate acordurile existente, la care s-ar putea gândi, inclusiv „actul fondator Rusia – NATO, care este încă în vigoare”.

„Consolidarea forţelor NATO în Europa de Est este un pas periculos, fără precedent, care încalcă toate acordurile Rusiei cu alianța. În lipsa clarificărilor pe această temă, dacă Guvernul României consideră că este posibilă suplimentarea prezenţei efectivelor NATO pe teritoriul său, inclusiv prin crearea unei forţe atât de puternice, trebuie să fie conştient de responsabilitatea şi consecinţele unui astfel de pas, pentru securitatea regiunii”, a declarat Aleksander Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Externe.

Potrivit oficialului rus, ambele părți și-au asumat, potrivit celor statuate în actul fondator, să nu își suplimenteze, în mod excesiv, capabilitățile militare, privind armamentul greu și echipamentele de luptă, așa-numitele „capacități militare excesive”, deși Rusia a insistat asupra clarificării acelei formulări.

„NATO și Rusia, alături de celelalte state membre, vor căuta împreună să consolideze stabilitatea prin implementarea acelor măsuri care să prevină orice potențială amenințare privind intensificarea forțelor convenționale, în regiuni din Europa Centrală și de Est”, se precizează în document, a reamintit Aleksandr Lukaşevici.

„Am insistat, în nenumărate rânduri, asupra faptului că principiul disuasiunii reciproce trebuie respectat aici. Dacă acest fapt corespunde realității, trebuie să se țină cont că Federația Rusă își rezervă dreptul de a lua în considerare acest factor esențial în planificarea sa militară”, a mai afirmat Aleksandr Lukaşevici.

Premierul Victor Ponta a răspuns, joi seară, într-o postare pe pagina personală de Facebook, amenințărilor Rusiei, potrivit cărora România ar trebui să fie conştientă de responsabilitatea şi de consecinţele suplimentării efectivelor NATO pe teritoriul său, privind securitatea regiunii.

„Un răspuns foarte clar – DA, suntem conștienți că deciziile noastre sunt cele mai bune pentru România și partenerii noștri!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

  1. DA SUNTEM CONSTIENTI CA ROMANII TINERI VOR FI CARNE DE TUN PENTRU CA SA NU MAI AIBE CINE SA VA CONTESTE PE VOI SI DECIZIILE VOASTRA NENOROCITE DA SUNTEM CONSTIENTI CA VA VENII TIMPU SA PLATITI FOARTE CURAND IN CAZ DE RAZBOI VOI VETI FI PRIMII MORTI NENOROCITILOR CUM AM O ARMA IN MANA DIRECT LA GUVERN ATERIZEZ SI NU CRED CA SUNT SINGURUL !!!

    Raspunde
    • asa voi face si eu,dar intai pe la ambasada americana sa le dau la muie si dupa la guvern.

      Raspunde
      • archangel of justice 3 aprilie, 2015, 7:03 pm

        mai bine era la Ponta si Mutalaul national. Si toate excrementele astea care se solidarizeaza cu actiunile SUA si ale guvernului marioneta de la Bucuresti.

        Raspunde
    • io-s cu tine apoi cu romanii mei

      Raspunde
    • Sa’i iau in pula cu razboiu lor cu tot de americani distrusi !! Aia si in gaura curului se baga sa vada pute ori ba !! Mai stati in pula mea pe continentu vostru luav’ar columb in pula de handicapati !!! Nu ma duc la niciun razboi decat daca ne cheama Putin !!! Pentru americanii pulii mele nu iau pusca in mana veci !! Futu’va in gura si columb care v’o descoperit sa va dea muie de sugaci!! Si de guvernu nostru nu mai zic nimic…pula in gura lui ponta pana i zboara dintii futu’i in cur pe toti !!! Luava’as ministerele in pula !!!

      Raspunde
  2. dar nu inteleg,ce ne trbuie noua paduchii in pizda,nu ne treb noua razboi cu Rusia,nu este razboiul nostru,ci al tarilor ce au duso bine in blocul SOVIETIC,dar noi ca natie mai mereu am fost slugile EUROPEI,Asa au facut Americani si cu SERBIA ca peste tot,cine a suferit..? noi ca de obicei,am stricat rel. cu SERBIA,DAR cu Rusii nu ne mai merge,nu mai avem un CEAUSESCU,cu trei perechi de coaie,,.

    Raspunde
    • archangel of justice 3 aprilie, 2015, 7:05 pm

      mi=e teama ca prin tacerea majoritatii romanilor ne-am agravat situatia. Au fost acceptate porcariile acestor limbrici care guverneaza Romania si uite unde am ajuns

      Raspunde
  3. Nu va fi nimeni carne de tun fricosilior.

    Raspunde
  4. Ai meu stramosi nu mau invatat niciodată sami fie frica manelisti prosti si lasi ce sunteti. America nu are nevoie de cururile voastre si ficatul vostru de roman betiv care nu stie decât sa bea in fiecare zi. Abia astepti sa scapi de la munca sa bei si esti varza, atunci gunoaie pe strada si poluezi natura si vrei sa te numesti om. Au ei avioanele lor si soldatii lor. Nu tea chemat nimeni pe tn la război lasilor.

    Raspunde
    • Bă, dar să scrii nu au putut să te învețe? Ești un căcat infect! Cum dracu’ de se găsesc toți proștii curajoși…

      Raspunde
    • Daca nu stii ,nu vorbii, acest razboi intre marile puteri,pe noi nu ar trebuii sa ne intereseze,noi nu avem nimic de castigat,ci doar de pierdut. American au exagerat de foarte multi ani, si vor sa controleze toata lumea si sa o manipuleze,cum vor ei. Noroc caci mai exista rusia ,china, corea. Asa caci ar mai trebuii sa te informezi bine inainte sa vorbesti. Nimeni nu doreste razboiul, dar ajunge cu saracia di toata lume care a creato americanii(fmi,banca mondiala,si marile puteri petroliere)

      Raspunde
  5. Roland Häusler 3 aprilie, 2015, 9:18 pm

    Yankee go home !

    Raspunde
  6. Razboiul sau conflictul terestru indiferent de amploarea sa va incepe pentruca razboiul sau conflictul spiritual indiferent de amploarea sa , a fost pierdut ! Adica , calcand legile Lui Dumnezeu am facut o invitatie directa diavolului in vietile noastre . Si sa nu ne asteptam sa ne fie bine ! Dumnezeu daca nu a fost chemat nu se va implica ! Sfidarea legilor si a oranduirilor Sale , constineti sau inconstiebti inseamna sfidarea Sa in mod direct si consecintele nu vor intarzia sa apara !

    Raspunde
  7. Pentru Romania rominii iau cele mai bune decizii dar nu stipidi sau cei care nu scriu intrun mod educat

    Raspunde
  8. de ce suntem pusi toti in aceiasi situatie?nu vrem razboi omoati-va inte voi cu rusi cu americani treaba voastra lasati-ne pe noi in pace nu ne distrugeti zi de zi in fiecare zi in mod constant…cautati soluti la probleme plati-va datoriile si respectati legea infractorilor …multumim guvernului inca odata pentru lipsa de respect aratata fata de popor
    NOI VREM RESPECT…

    Raspunde
  9. Raspund, lui anonim, daca este asa de hotarat de ce scrie cu anonim, si in plus nu am inteles, de ce Romania se interpune in acest conflict intre America si Rusia. Nu avem nimic de castigat,”cel mai elocvet exemplu este in fata voastra foarte real, nici pana la ora aceasta viza pt USA, nu a fost eliminata, va ve-ti intreba de ce ? Simplu suntem lumea a treia pt ei, si asa cum peste tot mapamondul unde SUA, a antrenat un conflict,”cei antrenati- atrasi in aceste conflicte nu au avut decat de pierdut. Exemple: Coreea, Vietnam, Irak, Afganistan, Serbia, interesele sunt in spatele cortinei , iar noi doar un pion manipulat pe tabla de sah a lumii. Oare cei ce conduc sunt atat de optuzi incat nu pot vedea ca sunt angrenati prin manipulare spre un viitor conflict in care din pacate e posibil sa ne faca mult rau.

    Raspunde
  10. da ,dupa razboi multi viteji se arata , ca si inainte de razboi,in caz de razboi cred ca sinteti ,primii care va ascundeti in frunte cu ponta ,,,plagiatorul ,,

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.