Gigi Becali, ELIBERAT condiționat din Penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali, ELIBERAT condiționat din Penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, în urma unei decizii luată vineri de Tribunalul Constanța, care a respins contestația procurorilor DNA. Hotărârea este una definitivă. Becali a stat după gratii 1 an şi aproape 11 luni.

La începutul lunii martie, Judecătoria Medgidia a aprobat cererea de eliberare condiţionată a patronului Stelei, însă procurorii au făcut recurs la această decizie.

Contestaţia procurorilor a ajuns la magistraţii Tribunalului Constanța, care marţi au luat în discuţie acest caz şi au rămas în pronunţare până azi.

„Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioada din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare”, a spus Becali în fața magistraţilor.

Aflat într-o permisie de cinci zile, Gigi Becali a participat, duminica trecută, la slujba de la biserica din Pipera şi a declarat că echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comercială ce „va câştiga bani”, sumele obţinute astfel urmând a fi folosite în acţiuni caritabile.

„Viaţa mea s-a şters, am şters totul cu buretele şi am început o nouă viaţă care se numeşte Gheorghe Becali. Îl caut pe Hristos, mă duc după Hristos oriunde este el. Îi caut pe cei bolnavi, pe cei săraci, pe cei dezbrăcaţi, pe cei însetaţi, pe cei din temniţă şi pe cei din spitale. Toată averea mea o dau lui Hristos. Mi-e ruşine de ceea ce făceam eu. (…) Dacă mă interesează mântuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu mă mai interesează. Pentru mine, Steaua va fi o societate comercială, care va câştiga bani, bani pe care, la rândul meu, îi iau şi îi dau… Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o să fac lucruri bune”, a declarat Becali.

20 mai 2013 este data de la care Becali se află în spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în Dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi la alţi trei în Dosarul Valiza. Pedepsele s-au contopit, iar finanţatorul Stelei s-a ales cu un spor de pedeapsă de încă 6 luni.

În tot acest timp petrecut în închisoare, Becali a primit mai multe permisii, chiar dacă la prima a încălcat unele reguli şi s-a ales cu sancţiuni.

A fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei şi a participat la toate activităţile din penitenciar, conform avocatului său. De asemenea, a scris două cărţi şi a muncit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.