AVERTISMENT DUR din partea OMS: ATENȚIE! Este MAI PERICULOASĂ decât CANCERUL!

AVERTISMENT DUR din partea OMS: ATENȚIE! Este MAI PERICULOASĂ decât CANCERUL!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează populația că există o ameninţare uriaşă, mai periculoasă decât cancerul.

Folosirea pe scară largă a medicamentelor în fermele de păsări şi animale a dus la creşterea rezistenţei oamenilor la antibiotice, iar autoritățile europene atrag atenţia că acest lucru ar putea face anual mai multe victime decât cancerul.

Pericolul rezistenţei organismului uman la tratamentul cu antibiotice trebuie considerat o problemă de securitate a sănătăţii publice, susțin reprezentanții OMS. Asta înseamnă că lupta împotriva rezistenţei la antibiotice trebuie să înceapă în crescătoriile de animale.

În acest context, autorităţile europene vor să restricţioneze medicamentele existente şi dezvoltarea altor tratamente, interzicerea tratamentelor colective şi mai ales interzicerea administrării preventive a antibioticelor la păsări, porci, oi şi vite.

„În Europa s-au înregistrat 25.000 de decese cauzate de rezistenţa antimicrobiană. Este inacceptabil!”, susține Martin Hausling, Grupul Verzilor din cadrul Alianţei Libere Europene.

Și autorităţile din România sunt obligate să realizeze până la jumătatea anului 2017 o strategie naţională pentru reducerea antibioticelor în rândul animalelor.

Sursa: euractiv.com

 

  1. Alta este problema. Industria farmaceutică are enorm de pierdut din cauza asta. Nici vorbă că noi o să ne înbolnăvim mai des de cancer.
    Ce logică au ăștia? Dacă antibioticile nu își fac efect, înseamnă că oricum nu-și fac efect chiar dacă nu am avea rezistență la antibiotice.
    Asta este bine pentru că antibioticile mai mult rău îți fac decât bine, doar că pe flămânzii ăia nu-i interesează numa cum să scoată banul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.