AVERTISMENT ÎNGROZITOR/ Zeci de oameni VOR MURI din cauza înșelătoriei Volkswagen. Şi e doar începutul!

AVERTISMENT ÎNGROZITOR/ Zeci de oameni VOR MURI din cauza înșelătoriei Volkswagen. Şi e doar începutul!

Cel mai mare scandal din istoria auto ar putea să devină și cel mai ucigător. Experţii susțin că primele efecte inevitabile ale scandalului în care este implicată compania Volkswagen au început să se simtă și urmează luni în care situația se va înrăutăți.

Potrivit cercetătorilor de la Harvard şi MIT, emisiile în exces pe care compania Volkswagen le-a ascuns vor fi responsabile pentru cel puţin 60 de morţi premature doar în Statele Unite, iar în Europa situaţia ar putea fi și mai gravă.

Studiul Harvard este primul de acest tip menit să estimeze impactul asupra sănătăţii oamenilor al softului modificat de Volkswagen.

În cadrul studiului a fost calculat excesul de oxid de azot emis de maşinile pe care sistemul a fost montat şi s-au simulat efectele asupra locuitorilor Statelor Unite folosind date privind densitatea populaţiei, trafic, riscurile de sănătate şi clima.

Specialiştii avertizează că, dacă nu vor fi rechemate toate maşinile afectate până la sfârşitul anului viitor, bilanţul ar putea creşte cu încă 130 de morţi.

Înşelătoria Volkswagen a permis ca 482.000 de maşini diesel să treacă de testele de emisii, chiar dacă poluau chiar şi de 40 de ori peste limita legală admisă.

Reprezentanţii companiei au promis că vor repara situaţia, dar nici ei nu ştiu sigur cum vor face asta.

„Volkswagen încearcă să găsească o soluţie care să satisfacă legiuitorii”, susţine compania prin intermediul purtătorului sau de cuvânt.

Conform studiului, din cauza celor jumătate de milion de maşini afectate în Statele Unite, cel puţin 60 de oameni vor muri prematur, în medie cu peste 10 ani mai devreme decât în mod normal. Şi ar putea fi doar începutul.

Foto: business2community.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.