Avertisment SUMBRU, odată cu măsurile de RELAXARE și începerea ȘCOLII: „Putem ajunge chiar și la 2.000 de INFECTĂRI pe ZI”

Avertisment SUMBRU, odată cu măsurile de RELAXARE și începerea ȘCOLII: „Putem ajunge chiar și la 2.000 de INFECTĂRI pe ZI”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că există riscul ca România să ajungă și la 2.000 de infectări pe zi.

Ministrul susține că am avut parte de o „relaxare exagerată”, dar necesară din punct de vedere economic, la fel cum este și începerea școlii, din punct de vedere educațional. Acesta atrage atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție sanitară pentru a evita o creștere foarte mare a cazurilor, care ar putea ajunge chiar și la 2.000 pe zi.

„Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respectăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Ministrul Sănătății.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.