AVERTIZARE meteo: Aradul, sub COD GALBEN de furtuni!

AVERTIZARE meteo: Aradul, sub COD GALBEN de furtuni!

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru mai multe zone din țară, printre care și cele vestice.

Acesta este valabil între 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23. Fenomenele vizate sunt perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, codul galben este valabil și în intervalul 31 iulie, ora 23 – 01 august, ora 11. Fenomenele vizate fiind perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, anunță ANM.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.