Avertizarea italienilor, ERONATĂ: BRÂNZA de oaie era, de fapt, DIN LAPTE DE VACĂ

Avertizarea italienilor, ERONATĂ: BRÂNZA de oaie era, de fapt, DIN LAPTE DE VACĂ

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunțat, sâmbătă seara, că avertizarea autorităților italiene cu privire la brânza obținută din lapte de oaie este eronată.

„La solicitarea ANSVSA de clarificare şi de completare a informaţiilor transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, autorităţile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă iniţiată în data de 16.03.2016 a fost menţionată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă”, se precizează într-un comunicat de presă al ANSVSA.

„Autoritățile italiene au admis că, din eroare, în notificarea inițială de acum trei zile a fost menționată o brânză provenită de la firma Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă”, completează ANSVSA.

Autoritatea din România a solicitat deja să se facă modificări la alerta inițială, care este postată și pe secțiunea online a Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente.

În plus, ANSVSA a cerut și ca buletinul de analiză emis în urmă cu două zile să fie completat și să se menționeze informații referitoare la: numele producătorului, sortimentul exact de produs, numărul lotului, data fabricării și data expirării.

Autoritățile de la noi din țară au evitat să spună clar cine este producătorul și care este cantitatea de brânză de la care a pornit alerta europeană.

Statele UE au fost avertizate să fie atente la brânza românească de oaie, care ar fi infectată cu E.coli. Asta după ce un copil român de 1 ani și două luni a fost internat în Italia cu sindrom hemolitic uremic.

Pe 5 martie, fabrica Brădet și-a retras de pe piață toate produsele fabricate în februarie – vorbim despre o cantitate de peste 20 de tone în România, dar și despre o cantitate similară retrasă de pe piața europeană.

Citește și: Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind BRÂNZA DE OAIE provenită din România

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.