Bacalaureat 2014: Rezultate finale la probele de comunicare orală la Limba română şi Limba maternă!

Bacalaureat 2014: Rezultate finale la probele de comunicare orală la Limba română şi Limba maternă!

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a centralizat rezultatele obţinute de candidaţii din judeţul Arad la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi la cea pentru limba maternă a Bacalaureatului 2014.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISJ Arad, la Proba A, respectiv cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au prezentat 2.746 de candidaţi din totalul de 2.821 de înscrişi, 75 neprezentându-se. Ca nivel de competenţă, 284 de elevi au obţinut calificativul „mediu”, 640 de elevi sunt de nivel „avansat” în timp ce 1.822 sunt „experimentaţi”.

La proba de comunicare orală la limba maternă, dintre cei 117 candidaţi înscrişi s-au prezentat 115, absentând doar 2. 92 de elevi din cei care au susţinut această probă au obţinut calificativul de „experimentat” iar 23 de „avansat” şi nici unul nu a primit calificativul „mediu”.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din acest an, testările continuă săptămâna aceasta cu evaluarea competenţelor digitale – proba D, la care s-au înscris 2.934 de elevi, din care susţin proba 2.542 de candidaţi, ceilalţi având proba recunoscută/echivalată.

Bacalaureatul 2014 continuă apoi cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, din 30 iunie urmând să înceapă probele scrise.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.