LOVITURA DE GRAȚIE pe care o dă Bulgaria TURISMULUI ROMÂNESC!

LOVITURA DE GRAȚIE pe care o dă Bulgaria TURISMULUI ROMÂNESC!

Compania de infrastructură feroviară din Bulgaria lucrează la un proiect pentru o linie de cale ferată de mare viteză între oraşele Varna, pe litoralul Mării Negre, şi Bucureşti, potrivit agenției Novinite.

Varna este port la Marea Neagră, iar în apropierea oraşului se află mai multe staţiuni turistice importante, printre care Nisipurile de Aur şi Albena, favoritele românilor când vine vorba de concedii.

Planul pentru calea ferată Varna-Ruse face parte dintr-o idee mai amplă pentru o cale ferată Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Varna. Pe ruta Varna-Ruse circulă în prezent doar 780 de călători pe zi, iar modernizarea liniei pentru o viteză de până la 160 de kilometri pe oră nu ar fi rentabilă în aceste condiţii.

Pede altă parte, podul dintre Giurgiu şi Ruse este traversat zilnic de circa 3.000 de maşini, 2.000 de camioane şi 100 de autobuze. Planul autorităţilor prevede ca cel puţin o parte a traficului în direcţia Varna să fie atras de o cale ferată cu viteză mare.

Costul pentru Varna-Ruse este estimat la 459 milioane de euro, iar dacă proiectul trenului de mare viteză va fi implementat ar permite efectuarea unei călătorii între Varna şi Bucureşti în doar 3 ore.

Peste un milion de români îşi petrec vacanţele anual în Bulgaria, România fiind principala sursă de turişti pentru ţara vecină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.