Mai multe articole din rubrica "" ↑

Băiețel adus pe lume de paramedicii SMURD, în drum spre spital

Băiețel adus pe lume de paramedicii SMURD, în drum spre spital

O femeie de 37 de ani și-a născut copilul în drum spre spital, moșită de paramedici.

Duminică a fost o zi grea pentru echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, intervenții multe, dificile, și multe drumuri spre Unitatea de Primire Urgențe Arad. Până la miezul nopții paramedicii au făcut câteva sute de kilometri. Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați să preia o pacientă de 37 de ani, gravidă, din Țipari. Misiunea părea simplă, transport la matern.

„Au ajuns la adresă, au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri și paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit le spune colegilor din față «oprește că naște»”, povestește cum s-a întâmplat totul purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Au cheamat dispeceratul prin radio și au solicitat în sprijin ambulanță cu medic și coordonare de la medicul din dispecerat. Li s-a transmis ca va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci trebuie să asistate nașterea.

Și așa au făcut, cei trei pompieri, plt adj. Sebastian Ciucur,  plt. maj Faur Sergiu și plt maj Coroban Florin au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit să aducă pe lume un băiat sănătos.

Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la Serviciul de Ambulanță Ineu.

„Băieții s-au întors la subunitate fericiți, mulțumiți și uimiți, au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari”, adaugă purtătorul de cuvânt.

Foto: ISU Arad

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.