Deși se află doar pe locurile şapte şi opt, Botoș şi Falcă au șanse mari să ajungă în Parlamentul European

Deși se află doar pe locurile şapte şi opt, Botoș şi Falcă au șanse mari să ajungă în Parlamentul European

Gheorghe Falcă (PNL) și Vlad Botoș (USR – PLUS) au șanse mari să devină eurodeputați, chiar dacă se află abia pe locul opt, respectiv şapte pe listele cu care formațiunile politice pe care le reprezintă candidează la alegerile europarlamentare.

Atât Botoș cât și Falcă ar putea fi avantajați dacă unul sau mai mulți candidați aflați înaintea lor pe liste ar urma să se retragă, să renunțe la mandatele de europarlamentari.

În fața lui Gheorghe Falcă, pe lista PNL sunt cel puțin trei persoane care, dintr-un motiv sau altul, ar putea să nu-și ducă mandatele de eurodeputați până la capăt. Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba de Rareș Bogdan și Dan Motreanu.

La USR – PLUS, din 2020 va renunța Dacian Cioloș, care a anunțat deja că va candida la alegerile parlamentare din România, dar nu este exclus să mai fie și alții dispuși să renunțe. „De un lucru pot să vă asigur că, indiferent ce se va întâmpla până în 2020, voi fi și candidat pentru Parlamentul României. Pentru că proiectul meu este în România, chiar dacă acum candidez pentru Parlamentul European nu o fac pentru a pleca la Bruxelles, nu am nevoie. Am stat la Bruxelles cinci ani de zile, dacă voiam puteam să rămân acolo și aveam multe lucruri de făcut pentru Europa, inclusiv cu impact pozitiv pentru România, dar am ales să vin să mă implic aici în România. Și această candidatură, acum, la Parlamentul European, este tot pentru proiectul la care vreau să contribui în România, în mod foarte clar”, a declarat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă.

Așadar, Falcă și Botoș au toate șansele să ajungă în Parlamentul European.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.