Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a încercat SĂ SE SINUCIDĂ de faţă cu poliţiştii

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a încercat SĂ SE SINUCIDĂ de faţă cu poliţiştii

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în Portul Constanţa a încercat să se sinucidă, miercuri, în momentul în care un echipaj de Poliţie a mers să-l ia de la locuinţa sa şi să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică. Bărbatul s-a tăiat cu un cuţit la mâini, gât şi abdomen.

Când i-a văzut pe oamenilor legii, Zglobiu a fugit în spatele casei şi, cu un cuţit, a început să-şi provoace răni pe braţe, gât şi abdomen. El a fost imobilizat de unul dintre agenţi, iar la faţa locului, a fost chemată o ambulanţă. După ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Medicii spun că bărbatul şi-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol.

Zglobiu a fost dus încă de luni la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi suspus unei expertize psihiatrice complexe, acţiune ce ar putea dura câteva săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, bărbatul va fi expertizat psihiatric până când medicii vor stabili cu certitudine dacă este sau nu sănătos şi dacă are discernământ.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat, sâmbătă, în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP și predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În noaptea de duminică spre luni, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

Preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În aceste condiţii, procurorii au preluat dosarul de la Poliţia Constanţa, cercetările fiind făcute pentru infracţiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Foto: romaniatv.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.