Batem recordul la cazurile de personal medical INFECTAT cu CORONAVIRUS

Batem recordul la cazurile de personal medical INFECTAT cu CORONAVIRUS

România este țara cu cei mai mulți infectați cu noul coronavirus în rândul personalului medical, potrivit statisticii, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, citat de Realitatea PLUS.

Acesta lucru a dus și la decese în rândul personalului medical sau auxiliar, ultimul caz fiind al unei infirmiere din Arad. Femeia a decedat luni, 20 aprilie.

„Conform statisticii, suntem țara cu cei mai mulți medici sau personal medical infectat, raportat la numărul de pacienți”, a spus dr. Virgil Musta.

Acesta a vorbit și despre măsurile care trebuie luate astfel încât să nu mai fie infectat personalul medical. „Eu cred că cheia succesului este de a stabili exact regulile: Cum să te protejezi, care e structura spitalului, cum trebuie să modifici actvitatea în spital, să împiedici infectarea personalului medical. În momentul când există o organizare serioasă riscul de a te îmbolnăvi este mic. Dacă nu există, atunci vedeți că se întâmplă…”, a spus Musta.

Medicul timișorean a vorbit inclusiv despre organizarea saloanelor din spitale, astfel încât riscul infectării între pacienți să fie cât mai mic, dând exemplul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara. „Avem un anumit flux al pacienților în saloane, în sensul că nu amestecăm pacienții vechi cu pacienții noi, astfel încât cei care așteaptă să se negativeze să nu se recontamineze. Acest lucru ne permite să avem un flux bun al pacienților externați în urma vindecării”, a precizat dr. Virgil Musta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.