Beniamin Vărcuş (PSD), privind situația salubrizării din Arad: „Seria ilegalităţilor lui Gheorghe Falcă îmbracă forme extreme, chiar şi pentru el”

Beniamin Vărcuş (PSD), privind situația salubrizării din Arad: „Seria ilegalităţilor lui Gheorghe Falcă îmbracă forme extreme, chiar şi pentru el”

Potrivit PSD Arad, ilegalităţile determinate de primarul Gheorghe Falcă se ţin lanţ, iar paharul s-a umplut în ultima şedinţă de CLM când edilul a forţat atribuirea serviciului de salubrizare menajeră prin negociere directă, nu prin licitaţie, cum prevede legea.

Într-un spirit total nedemocratic, spun social-democrații, acesta a convocat în ultima clipă o şedinţă de îndată, împingând în grabă pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea Caietului de sarcini, a modelului de contract de achiziţie publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare menajeră a municipiului Arad şi încheierea  contractului de servicii  de salubrizare menajeră prin negociere, fără publicarea unui anunț prealabil.

„Atât procedura cât şi intenţia sunt ilegale, iar Gheorghe Falcă nu are nicio scuză pentru demersul administrativ barbar de marţi. Faptul că are la dispoziţie o maşină de vot şi poate trece aproape orice hotărâre, când vine vorba despre majoritate simplă, nu justifică caracterul contrar legii al demersului său. Prin tot ceea ce face, în materie de joacă periculoasă cu legea, primarul încearcă să scoată castanele din foc cu mâinile consilierilor PNL, transformându-i în «carne de tun» pentru DNA. Ca să o luăm metodic, noi nu am înţeles urgenţa, având în vedere faptul că problema era cunoscută şi acută de un an de zile, iar firma ce presta acest serviciu nu a mai fost de acord cu regimul de ilegalitate contractuală impus de Falcă, susține Beniamin Vărcuș.

„NU putem nici noi fi de acord cu argumentul existenţei unui principiu al continuităţii serviciilor publice ca fundament pentru nenumărate prelungiri, învăluite în ceaţă, a contractului de colectare a gunoiului. Administraţia Falcă nu şi-a făcut treaba, astfel că a forţat adoptarea acestei decizii. Este una ilegală, cu atât mai mult cu cât proiectul trebuia să treacă cu o majoritate de două treimi, nu cu majoritate simplă aşa cum au decis reprezentanţii Primăriei. A doua mare ilegalitate şi în acelaşi timp sfidare a voinţei electoratului se leagă de nevalidarea mandatului de consilier local municipal a colegului nostru Flavius Filip. Acesta are în spate votul arădenilor, opţiune electorală nesocotită de primar şi de PNL. Toate actele erau pregătite, a fost validat în comisia de validare, însă supuşii lui Falcă au respins această situaţie. În şedinţa de astăzi am solicitat ca punctul privind validarea lui Flavius Filip să fie mutat în fruntea listei, însă iniţiativa noastră a fost respinsă. De aceea am decis să părăsim sala de şedinţe pentru a nu participa la această mascaradă. Vom face toate demersurile legale necesare pentru ca Flavius Filip să îşi poată prelua mandatul de ales local”, a precizat liderul grupului de consilieri PSD- ALDE din CLM, Beniamin Vărcuş.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.