Deși pentru unii ar fi un sacrilegiu, nu toți sunt de părere că berea este numai pentru savurat. Așa că, v-ati gandit vreodată că berea ar putea fi folosită în gospodărie în diferite feluri? În acest articol veți găsi câteva motive pentru care gospodinele vor accepta că această băutură este utilă în bucătărie nu numai ca fiind gustarea preferată de majoritatea bărbaților.
Îndepărtarea ruginei
Incuietorile ruginite ale ușilor pot fi stropite cu bere pentru a putea fi curățate mai usor.
Nutritivă pentru plante
Berea are substanțe nutritive benefice și pentru plante. Plantele din ghivece sau din grădină își vor lua energia și vitaminele de care au nevoie din bere daca le veți pune câte un pic de băutură din când în când la rădăcină.
Reda luciul mobilei
Ștergeți cu o cârpă înmuiată în bere mobila care și-a pierdut strălucirea iar efectul vă va uimi.
Marinarea cărnii
Țineți carnea pe care doriți să o preparati la grătar în bere (și orice alte condimente doriți) câteva ore pentru a o frăgezi. Gustul cărnii nu va avea de suferit cum ar avea daca ar fi ținută în vin. Pentru grătar, puteți să o folosiți si pentru a stropi carnea oferindu-i un gust mai autentic.
Bijuteriile din aur
Redați luciul bijuteriilor mai vechi din aur ținându-le preț de câteva ore într-un vas cu bere.
Capcana pentru gândaci
Puneți o bucată de pâine înmuiată în bere într-un recipient mic și plat (ca un capac de borcan de exemplu) iar pe marginea acestuia puneți vaselină. Gândacii vor fi atrași de miros, vor intra în recipient și nu vor mai putea ieși.
Îndepărtează petele
Decât să utilizați înălbitori chimici în cazul în care v-ați pătat hainele cu ceai sau cafea mai bine folosiți bere. Țineți hainele înmuiate în bere pentru o perioadă iar apoi spalați-le normal.
Obiectele din inox
Dacă vreți să scăpați de petele de apă de pe vasele din inox ștergeți-le cu un burete îmbibat cu bere. Își vor recăpăta strălucirea în câteva clipe.
Împotriva melcilor
Dacă aveți o problemă cu melcii de grădină, puneți un vas, în pământ, cu bere. Melcii vor fi atrasi de mirosul berii, vor cădea în vas și …așa veți putea scăpa de ei.
Pentru o piele perfectă
O idee este să te îmbăiezi în ea (o sticlă sau cutie turnată în cada cu apă).
Chiar dacă ai crede că vei mirosi apoi mai rau ca podeaua unei cârciumi de cartier, realitatea este cu totul alta: vei mirosi a pâine proaspătă. In plus, pielea va fi catifelata si va imbia la atingere.
Scoate petele maronii de pe plante
Sfatul unui grădinar profesionist de peste ocean este să pulverizezi ceva bere pe petele cu pricina. Iarba va absorbi zahărurile din bere, îi va fi stimulată creșterea, iar petele vor dispărea, odata cu fungusul.
Coboară tensiunea
O mână de boabe uscate de hamei peste care se toarnă apă fierbinte, obținându-se un ceai, coboară tensiunea în 10 minute, dilatând capilarele.
Pentru insomnie
Se pare că hameiul este bun nu doar sub formă de bere. Florile pot fi cusute în pernă, mirosul chemându-l mai repede pe Mos Ene. Unii folosesc această metodă chiar în cazul bebelușilor care au colici.
Calmează stomacul
Chiar dacă nu există studii în acest sens, cei care au încercat, deloc puțini la număr, spun că funcționează. Metoda este complet contraindicată dacă ai gastrită sau ulcer.
Mască de par
Pentru că hrănește rădăcina și îi redă firului rezistența de care are nevoie.
Astfel, înainte de a te spăla cu șamponul obișnuit, masează scalpul cu bere din abundență și lasă să acționeze 15 minute. Clătește și spală cu șamponul obișnuit podoaba capilară și vei vedea încă de la prima aplicare că firul de păr își recapătă vitalitatea și elasticitatea naturală.
Lasă un comentariu