Bibarț vs. Bîlcea. Cine va candida la funcția de primar

Bibarț vs. Bîlcea. Cine va candida la funcția de primar

Călin Bibarț amenință că ne va spune de luni încolo dacă va candida la funcția de primar al Aradului.

Nu o va face.

Va prelungi suspansul, disputa internă din PNL cu Sergiu Bîlcea, vicele de la CJA care a fost anunțat deja ca și candidat la respectiva funcție. Bibarț nu e prost. Încearcă să evite, să amâne cât de mult poate un scandal în partid. Știe că pentru a se impune ca și candidat al PNL Arad la primărie are nevoie de un sondaj care să-l recomande pentru această postură. Vechiul sondaj la care se face atâta trimitere e … vechi, nu ține. În plus, Bibarț a acceptat – e drept că fără tragere de inimă – să fie desemnat candidat al PNL la Camera Deputaților. În paralel, însă, a pornit o adevărată campanie de imagine care să-l recomande ca și candidat la funcția de primar. La concurență cu Bîlcea, aflat și el într-o campanie similară. Deocamdată, Gheorghe Falcă se face că nu vede. Sau, nu vrea să vadă. Suspect, dacă ne gândim că au fost câteva ieșiri ale lui Bibarț în care acesta a invocat, voalat, vechea moștenire. Adică, cu alte cuvinte, a arătat cu degetul spre Falcă pentru lucrurile mai puțin bune din oraș. Este exact ceea ce vor să audă arădenii care nu au cuvinte de laudă la adresa fostului primar. Deși, poate, la un moment dat l-au votat. Bibarț mută abil în acest caz, recuperând pentru sine un electorat pe care Falcă l-a pierdut. Și care l-ar putea avantaja chiar și din postura de candidat independent.

De cealaltă parte, Sergiu Bîlcea este privit ca un urmaș al lui Gheorghe Falcă, lucru care nu poate să-i aducă decât deservicii. Ironia face ca tocmai el, care provine din vechiul PNL, să poarte această etichetă, în timp ce Bibarț, care provine din fostul PDL al lui Falcă, a ajuns să fie privit ca un disident, unul care dă semne că ar putea să se scuture (ce strategie!) de gașca portocalie care a pus Aradul pe butuci.

Ce va fi, vom vedea. În ianuarie, probabil, va fi făcut un nou sondaj. Între timp, competitorii își vor continua campania de imagine, vor trage sfori, vor încerca înțelegeri de culise. Pentru că, amănunt important, candidații la funcțiile de primari de municipii sunt stabiliți de conducerea centrală a PNL de la București. Adică, acolo unde Falcă nu mai are trecerea de altădată. Alții sunt pe cai mari, acum. Deci, tot mai interesant!

  1. si daca va fi altcineva candidat? va dau un pont: Glad Varga 😉

    Raspunde
    • MADONA STOIAN-poate candida!!!Pai numai la prefectura?Si la primarie!Urbea e condusa de CAPABILA familie STOIAN!
      Şi mai vor voturi?Oricum la Arad PNL funcţionează în sistem PSD‼️Până oraşul e din cale afară de murdar,iar CJA geme de angajaţi „calificaţi”,pe mine nu mă conving…oare Bucureştiul ştie ce se petrece în satul ăsta?

      Raspunde
  2. Optiunea alegatorilor pare evidenta. Deschiderea la solicitarile aradenilor si preocuparea (cel putin aparenta) pentru chestiunile importante din discutiile aradenilor il recomanda.

    Raspunde
    • Un aradean get-beget 22 noiembrie, 2019, 1:10 pm

      La nici o sesizare pe care am facut-o in legatura cu cârdul de tigani periculosi,puturosi,cersetori si cu o herghelie de plozi nescoliti din cartierul ALFA-APROAPE DE UN IMPORTANT CENTRU MEDICAL,primaria nu a luat atitudine!Au nevoie de taxele si impozitele noastre,cei de la inspectia in constructii se „autosesizeaza”in cazul cetatenilor care nu respecta legea;in cazul neplatitorilor de impozite nu exesta restrictii…Daca de la NIVEL CENTRAL in PNL nu vine nimeni sa faca curatenie in Arad(unde PNL functioneaza in sistem PSD)aradenii la alegerile legislative îi vor penaliza!RUSINE

      Raspunde
  3. Aradul are nevoie de un primar cu vizune, dar nu de unul „care a fost in viitor” sau de inca un „papagal”. Timisoara are un candidat de anvergura scolit prin cancelariile europene. Oradea are un primar performant deja consacrat. Daca nu vom avea un primar pe masura, decalajul fata de orasele vecine va creste, desi avem cea mai buna pozitie geografica dintre toate. Avem nevoie de un aradean care cunoaste bine orasul si care stie si vrea sa valorifice avantajele pe care Aradul le are.

    Raspunde
  4. nu am votat niciodata cu PSD dar decat cu astia doi mai bine cu dl Fifor ca e peste ei cu 10 clase

    Raspunde
  5. sa alegi intre astia doi e ca si cand ai alege intre Johannes si Veorica Vasilica. mai bine nu. deci PNL sa vina cu altcineva daca vrea voturi

    Raspunde
  6. Persoana care a hotarat deja ca Balcea va fi candidatul la primarie nu poate fi contrazisa , ea e aceea care trage sforile , organizeaza paranghelii , spectacole , evenimente si multe altele , da , ea este , Geanina cea INCOMPATIBILA , si ce daca e ? are careva din PNL Arad curaj s-o contrazica ? nici vorba , nici macar primarul interimar !

    Raspunde
  7. nu cred ca cei doi reprezinta o solutie in regula. trebuie gasita o alta persoana dedicata Aradului nu niste oportunisti pentru care scopul scuza mijloacele

    Raspunde
  8. Alo , mai liberalilor , cat frast ii mai permiteti pseudo-contesei Fordina sa va ghidoneze-manevreze ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.