Bilanț NEGRU după incendiul din spital: Zece MORȚI și tot atâția RĂNIȚI, dintre are ȘAPTE în STARE GRAVĂ. Medicul erou, transferat la un spital din Belgia (VIDEO)

Bilanț NEGRU după incendiul din spital: Zece MORȚI și tot atâția RĂNIȚI, dintre are ȘAPTE în STARE GRAVĂ. Medicul erou, transferat la un spital din Belgia (VIDEO)

Zece pacienți care erau bolnavi de Covid-19 și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț dat publicității de Digi 24.

Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare, informează Digi 24.

De remarcat, că medicul grav rănit era de gardă în momentul producerii incendiului.

Potrivit Realitatea.net, Ioan Cătălin Delciu a sărit în foc să-i scoată pe pacienții care aveau nevoie de ajutor. Acum, se luptă și el să trăiască. Medicul fost transferat noaptea trecută cu o aeronavă militară la Spitalul Floreasca, din București, unde era un singur loc liber pentru marii arși. În urmă cu puțin timp, medicul eroul a fost urcat într-o aeronavă militară și va ajunge în această dimineață la un spital din Belgia, informează Realitatea.net.

De remarcat, că acesta este cel mai grav incendiu care a avut loc în România după tragedia de la Colectiv.

Surse: Digi 24, Realitatea.net

Video: Alexandra Vasile

https://www.youtube.com/watch?v=4bEzRtH6FnQ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.