SCANDALIZATE că Genesys s-a transformat în spital suport Covid! Viitoare mămici puse în situația de a-și căuta un loc unde să nască

SCANDALIZATE că Genesys s-a transformat în spital suport Covid! Viitoare mămici puse în situația de a-și căuta un loc unde să nască

Viitoarele mămici care erau programate să nască în perioada următoare la MedLife Genesys sunt scandalizate după ce unitatea medicală privată a anunțat că va deveni spital suport Covid.

În perioada ce va urma, Spitalul MedLife Genesys va intra în scenariul roșu, alăturându-se sistemului medical de stat în lupta împotriva Coronavirus. Este primul spital privat din România care se alătură integral sistemului medical public, fiind reconfigurat pentru a trata cazurile medii, care necesită internare la terapie intensivă.

Această reconfigurare a spitalului vine în urma Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555 / 2020 (publicat în Monitorul Oficial nr. 290 / 07.04.2020) modificat prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 753/2020 (publicat în Monitorul Oficial nr. 371 / 08.05.2020) prin care Spitalul MedLife Genesys a fost inclus ca spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți pentru virusul SARS-CoV-2.

(…)

Pentru a ne proteja pacienții, în cadrul Spitalului Genesys nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport Covid. Știm cât de dificil le va fi pacienților care se bazau pe serviciile spitalului Genesys și regretăm faptul că nu vom putea să le fim alături”, sună o parte a anunțului venit dinspre MedLife Genesys. Un anunț care, deși îmbrăcat în scuzele de rigoare, este greu digerabil pentru femeile însărcinate care erau programate să nască acolo.

Acestea au fost puse în situația de a-și cere înapoi banii plătiți către MedLife Genesys și de a-și căuta alte spitale în care să nască, cu toate consecințele care decurg de aici. Între acestea se numără faptul că, deși au fost urmărite pe întreaga perioadă a sarcinii de un medic, care ar fi trebuit să le asiste inclusiv la naștere, viitoarele mame sunt puse acum în situația de a-și găsi un alt specialist dispus să le asiste pe ultima sută de metri. Dincolo de asta, la fel de importante sunt implicațiile emoționale ale unor astfel de situații.

Nemulțumirile au explodat pe grupul de Facebook „MĂMICI DIN ARAD”, unde sunt sute de comentarii pe temă.

Pe de altă parte, deși nemulțumirile de care pomeneam sunt justificate, la fel de justificată este și transformarea MedLife Genesys în spital suport Covid. Potrivit unor surse din sistemul medical arădean, măsura luată de MedLife Genesys vine ca o gură de oxigen pentru unitățile medicale de stat din Arad, care nu mai fac față volumului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

De remarcat, că potrivit MedLife Genesys, „activitatea clinicii, consultațiile în cabinetele de specialitate și activitatea din laborator nu vor fi afectate de reconfigurarea spitalului”.

Foto: Facebook/MedLife – Genesys

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.