Biroul Electoral Central a anunţat candidaţii ADMIŞI şi RESPINŞI la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunţat candidaţii ADMIŞI şi RESPINŞI la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri care sunt candidaturile admise, respectiv respinse la alegerile europarlamentare.

Astfel, BEC a luat decizie de admitere a candidaturilor depuse de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, PNL, UDMR, PDL, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Poporului Dan Diaconescu, Forţa Civică (cu senatorul de Arad Mihai Răzvan Ungureanu şi preşedintele filialei arădene, Corina Crişan, pe listă).

„În cazul PNŢCD a fost admisă lista depusă prin reprezentantul legal Pavelescu. (…) S-a luat decizie de admitere parţială a candidaturilor depuse de PNŢCD, parţial în sensul în care una dintre candidaturile depuse, respectiv poziţia a treia de pe lista de candidaţi depusă de PNŢCD a fost invalidată din cauza unei lipse din declaraţiile depuse. Maria Stavrositu nu a depus declaraţia de colaborare sau nu cu fosta securitate”, a declarat Marian Muhuleţ (foto), purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central.

Potrivit acestuia, BEC a admis candidaturile depuse de candidaţii Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Georgiana Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian.

În altă ordine de idei, el a spus că BEC a luat decizie de respingere a candidaturilor depuse de PRM prin Corneliu Vadim Tudor, de Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Verde, Partidul Noua Republică (pe listă se afla liderul Mihail Neamţu şi preşedintele filialei arădene, Ion Stan), Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă.

„A fost emisă o decizie de respingere a cererilor de înregistrare a listelor de candidaţi depuse de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat prin Eugen Moescu şi o decizie similară de respingere a cererii de înregistrare a candidaturilor depuse de PRM prin Gheorghe Funar (…) în cazul PRM s-a luat în calcul cererea de înregistrare a candidaturilor depusă prin reprezentantul legal Corneliu Vadim Tudor, cealaltă a fost respinsă pe lipsa calităţii”, a declarat Muhuleţ.

El a adăugat că BEC a luat hotărârea de respingere a candidaturilor depuse de Mircea Diaconu, Eugen Valentin Dăeanu, Doina Elena Noghin, Vasile Iuştuc, Nicolae Toteanu, Adrian Toader şi Dănuţ Liga.

„Aceste decizii vor fi motivate şi publicate pe site-ul BEC, ele vor putea fi contestate la Tribunalul Municipiului Bucureşti, acesta urmând să se pronunţe în două zile de la înregistrarea constestaţiilor, împotriva hotărârii tribunalului se va putea face apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la Curtea de Apel Bucureşti, apelurile urmând a se soluţiona în termen de două zile de la înregistrare, hotărârea fiind definitivă”, a menţionat Muhuleţ.

El a adăugat că în cazul majorităţii candidaturilor care au fost respinse motivul a fost nerespectarea prevederilor legale. „Cea mai des întâlnită situaţie a fost lipsa numărului minim de semnături prevăzute de lege, adică ei au depus un număr de semnături, dar în urma verificărilor au coborât sub pragul minim prevăzut de lege, sub 200.000 pentru partide şi sub 100.000 pentru candidaţii indepedenţi”, a adăugat Muhuleţ.

Foto: roaep.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.